Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tuflaat Intervjuer 14. august 2015

Øya 2015: Intervju med Ida Jenshus

008_Ida_Jenshus_int_140815

Ida Jenshus er ute på turné i forbindelse med sitt nye album Starting Over Again, og nå er hun endelig tilbake på Øyafestivalen.

Tekst: Brage Tuflåt
Foto: Stian Schløsser Møller

Hvordan har du det akkurat nå?

– Jo bare bra, takk. Kom nettopp til Oslo fra spillejobb i Harstad. Veldig glad generelt når sola skinner som den gjør i dag og turneen går godt.

Hvordan er det å komme tilbake til Øyafestivalen?

– Veldig stas. Øya er en av Norges absolutt flotteste festivaler og jeg har vært publikummer de siste årene når jeg ikke har spilt. Spennende å spille i Tøyenparken for første gang. Jeg liker området veldig godt og så ligger det kun et steinkast fra leiligheten min på Kampen.

Hva har gjort mest inntrykk på din siste turne så langt?

– Samspillet med bandet. Det er første gang vi reiser på en hel turne med kvartett som hovedbesetning. Alle har sterk innflytelse på hvordan låtene utvikler seg fra plate til scenen. Jeg har aldri opplevd en slik kjemi både på og utenfor scenen som har funket så godt som nå.


Har du overskudd til å jobbe med ny musikk mens du er på veien?

– Både ja og nei. Jeg skriver kontinuerlig, så det stopper aldri. Så jeg tar opp ideer underveis og skriver ned ting og tekster. Men jeg har ikke hatt tid til å spille inn mer materiale foreløpig eller utvikle skisser og lydbilde frem mot neste skive. Det kommer når jeg ender turneen. Da starter en ny prosess.

Du har et prosjekt hvor du spiller inn musikk med Kevin Salem på en balkong i Oslo. Kan du fortelle litt om det?

– Det stemmer. Kevin møtte jeg i 2013 på en bussholdeplass i Woodstock. Vi har siden den gang skrevet mange låter sammen. Han har også vært over hit til Norge noen turer. Sist nå i vår da vi bestemte oss for å filme og recorde en akkustisk session med oss på balkongen på Kampen. De er alle uutgitte låter som vi har skrevet i løpet av det siste året. Dette var en ide jeg fikk sammen med fotografvenninnen Marthe Amanda Vannebo som har fulgt meg på veien siden høsten 2013.

Hva er det som har formet ditt musikalske uttrykk, og hvor henter du inspirasjonen?

– Alt mulig. Jeg liker å reise mye og se nye steder og treffe nye mennesker. Det inspirerer alltid. Livets hendelser er vel det som inspirerer mest. Hva som har hendt meg i livet har formet meg som menneske og låtskriver. Det går hånd i hånd. Og så er det jo alltid noen musikere og låtskrivere som jeg vender tilbake til og som har vært viktige innflytelser.

Hvordan er det å være i musikermiljøet i Trondheim?

– Jeg har vært mye i Oslo og USA de siste årene. Pendlet og reist mye. Så jeg er kanskje ikke den helt rette å spørre her. Men jeg spiller fortsatt med noen musikere fra Trondheim og har adresse der. Jeg har alltid kjent en veldig oppbacking fra Trondheimsmiljøet, og de fleste musikerne jeg kjenner derfra har en veldig ujålete og jordnær tilnærming til det de driver med.

Hvor personlig føler du tekstene dine er for deg?

– Veldig. Jeg hadde måtte funnet noe annet å holde på med hvis dette ikke var personlig for meg. Det må være noe som påvirker meg på en eller annen måte om jeg skal skrive om det. Jeg er ikke spesielt god på å lyve.

Liker du å lese bøker? Er det i såfall noen bøker eller forfattere som har gjort inntrykk på deg eller som har vært inspirasjon for musikken og tekstene dine?

– Jeg har alltid lest mye og er forferdelig glad i bøker. Når jeg var lita leste jeg veldig mye Astrid Lindgren og henne er jeg fortsatt svært glad i. Av norske forfattere liker jeg bøkene til Carl Frode Tiller svært godt. Også synes jeg poesien til William Stafford er fantastisk.

Du kan også lese anmeldelse av Ida Jenhus´konsert under årets by:Larm her

 

005_Ida_Jenshus_int_140815

 

003_Ida_Jenshus_int_140815

 

 

Ida Jenshus spilte på Øya, Amfiet, fredag 14. august. Sjekk bildene.

Foto: Stian Schløsser Møller

034_Ida_Jenshus_140815

025_Ida_Jenshus_140815

008_Ida_Jenshus_140815

004_Ida_Jenshus_140815

042_Ida_Jenshus_140815

 

Flere bilder fra konserten

 

Trygt i havn med Jenshus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 19 andre abonnenter