Søk Meny Lukk
Lukk
Av: geirqviller Anmeldelser 14. august 2015

Øya 2015 – Mørke midt på dagen

Attila Csihar og Sunn

Attila Csihar og Sunn

Tekst: Geir Qviller
Foto: Tommy Østby

Smeltet metall, røyk, druider og okkulte ritualer. Fritt for refreng, melodi og hygge. Utenfor teltet skinner sola og festen er i gang. Ikke her, her rører Sunn O))) og gjestevokalisten fra Mayhem rundt i den sorte gryte. Forsterkerne står som bautasteiner rundt og lyden spiser seg inn i vårt indre. Røykmaskinene går for fullt og skaper et vagt tåkelandskap, vi er i en kjeller eller ute på heden. Vi blir vitne til en seanse som er like mye visuell som kroppslig, og ingen forlater konserten uten å oppleve den i hele kroppen. De har heldigvis ikke fått til «den brune tone», men noen ganger er den ikke langt unna. Etter hvert blir det imidlertid ganske statisk, men når Attila Csihar skifter ham til en blanding av frihetsgudinnen og Sauron når seansen ekstase. En takk til Øyafestivalen som ga dem et telt å mane fram mørket i, selv om det var midt på dagen.

 

Attila Csihar og Sunn

Attila Csihar og Sunn O)))

 Attila Csihar og Sunn

Attila Csihar og Sunn O)))

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter