Søk Meny Lukk
Lukk
Father John Misty @ Øyafestivalen 2015
Av: Rune Aas Anbefalinger 15. august 2015

Øya 2015 – Father John Misty: I faderens favn

Father John Misty @ Øyafestivalen 2015

Tekst: Rune Aas
Foto: Tommy Østby

«I love you, honeybear» synger Father John Misty. Det er fristende å si det samme tilbake.

Med årets kanskje fineste album i sekken, knytter det seg visse forventninger hva J. Tillman og co. kan levere live denne Øya-torsdagen på Vindfruen. Og fra Tillman går på scenen tar det ikke mange sekundene før gåsehuden er et faktum, og det minste snev av tvil er fullstendig blåst vekk.

«I Love You, Honeybear», synger han altså åpningsvis, førstesporet fra hans siste album, og det tar heller ikke lange tiden før vi merker at den godeste Tillman er riktig i godlune denne kvelden. Låtene til Father John Misty har ofte en solid dose humor, eller sarkasme om du vil, og om noe så gjør dette seg enda bedre live.

En kan strengt tatt driste seg til å parafrasere Zappa her, og spørre «does humour belong in folk rock?» Om det skulle være noen som helst usikkerhet fra før, er svaret etter denne konserten et lattermildt ja. For i tillegg til å gi oss noen av årets fineste Øya-øyeblikk, gir han oss også noen av de rareste og morsomste.

Fra sarkastisk ansiktsmimikk på pianoballaden «Bored in the USA» til alternative bemerkninger om publikums skjønnhet («excellent gene pool over there»), er Father John Misty en fyr det er vanskeligere og vanskeligere å mislike jo lengre ut i settet vi kommer. Og når Tillman rapper en iPhone fra publikum og filmer seg selv mens han synger, er årets mest joviale Øya-konsert et faktum.

Som han selv kommenterer slentrende fra scenekanten: «Oh, that Tillman guy. Isn’t he something.»

Father John Misty @ Øyafestivalen 2015

Øya_2015-08-13_FatherJohnMisty_0292_Tommyfoto

Øya_2015-08-13_FatherJohnMisty_0174_Tommyfoto

Øya_2015-08-13_FatherJohnMisty_0149_Tommyfoto

Øya_2015-08-13_FatherJohnMisty_0089_Tommyfoto

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter