Søk Meny Lukk
Lukk
Av: aslaugok Anmeldelser 16. august 2015

Øya 2015: Natalie Prass – Oppstemt poptristesse

Natalie Prass

Amerikanske Natalie Prass slapp i januar en av vinterens fineste plater. Det selvtitulerte albumet har dermed selvsagt stå for brorparten av materiale hun serverte Øyapublikummet fra hovedscenen lørdag ettermiddag.

Tekst: Aslaug Olette Klaussen
Foto: Ihne Pedersen

Prass befinner seg musikalsk i folkpopens tilbakskuende trakter. Uttrykket er likevel – som beskrevet av andre – like tidløst, som referansene er retro. Det å trekke linjer til retrorocker Angel Olsen, som til forveksling sto på samme scene til samme tid under fjorårets Øyafestival, er dermed nærliggende. Den gang var det også sol, publikum satt med sine døsige halvlitere, nikket halvveis og klappet anstendig. Med andre ord; typisk tidlig lørdagsøyastemning, og utmerket oppvarming til festivalkvelden.

Hun åpnet med «Your Fool«, nynnet linjen «hanging out in the sunshine» som mellomspill før hun gikk over i «Never Over You«, videre inn i «Bird of Prey» før hun la fra seg  gitaren for balladen «Christy«. Sistnevnte så sløyt fremført at den nesten ble søvningen. Anslaget til livstrøtthet ble imidlertid brutt allerede i den sannsynlige coveren i neste nummer. (En låt denne anmelderen i farten ikke helt klarer navngi).

Men også i denne utviste hun en fascinerende introvert intensitet. De musikalske følelsene når ut, men blikket er skjult bak hår, solbriller, og når disse omsider ble tatt av, stirrer hun ned i scenegulvet. Det at hun likevel klarte å holde på så manges oppmerksomhet forteller mer om låtenes iboende kraft, som hennes scenepersona. Den ble først vendt ut i konsertens siste låter.

Med kun et album i bagasjen, tok hun seg tid til en cover fra artisten hun turnerer med for tiden; Ryan Adams. «My Winding Wheel» kunne imidlertid ikke vise til nevneverdig flere kvaliteter enn hennes eget materiale, og da Prass avsluttet med «Why Don’t You Belive in Me» var det faktisk en opptur i lystig tristesse. Få av dagens artister gir savn og lengsel slik oppstemt musikalsk drakt.

 

Natalie Prass2

Natalie Prass3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.