Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 19. august 2015

Øya 2015 – Taake

096_Taake_140815

Hoest eier til og med i hvite jeans.

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Stian Schløsser Møller

Teltscena Sirkus lukker ute omverden og har potensiale til å skape en fredag ettermiddagsstemning uten sol og blomsterpiker. Sirkus kler, naturlig nok, de mørke uttrykkene, og Taake var heldige som fikk spille der til forskjell fra for eksempel Krakow, et annet metallband fra Bergen, som spilte på Hagen dagen etter.

Venninna jeg lukker meg inne i Sirkus sammen med forteller at hun ut ifra det lille hun har hørt av Taake vil karakterisere musikken som en krysning mellom skate punk og svartmetall. Og når bandet entrer scenen, får jeg faktisk andre assosiasjoner enn jeg har fått av Taake tidligere. Hoest er til min store overraskelse ikledd kritthvite (i samme farge som sminken) jeans og lys dongerijakke, noe jeg etter hvert ser at ser vanvittig kult ut. Sanseinntrykkene blir nemlig litt grøtete, det vi hører og ser går litt i ett. For så vidt kan jo denne «grøtetheten» sies å være et sjangertrekk ved svartmetall, men denne kontrasten er likevel effektiv.

For frontmannen blir virkelig synlig, det er noe mektig og nærmest mytisk over Hoest der han står. Og når han løfter rødvinsflaska (som han drikker rett av) og skåler mot publikum før «Myr» spilles, attpåtil (og til min store fornøyelse) med banjo til forskjell fra på John Dee i desember, står vi og innser at vi har blitt litt eid.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter