Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 20. august 2015

Ny singel fra Duran Duran

11. september kommer Duran Duran sitt 14. album, Paper Gods, i forrige uke slapp de tittelsporet.

Noen hevder at Duran Duran var det første boybandet, hvis du utelukkende ser på at de opprinnelig var 5 såkalte pretty boys, som vektla et tydelig visuelt image og var mer enn gjennomsnittlig opptatt av hvordan de så ut, er det kanskje et riktig. Duran Duran var den ledende gruppa innenfor det som skulle blir kalt The New Romantics, en slags undergruppe av new wave, som vektla tung sminke, glamour og styla klær, kraftig inspirert av Roxy Music og David Bowie. Men kikker du forbi det visuelle finner du en gruppe som alltid har laget genuin popmusikk, OG alltid har vært stolt av det.

Paper Gods er et kvantesprang i forhold til den første singelen Pressure Off, som de slapp tidligere i sommer, den funket helt greit som en grei poplåt, men ikke noe særlig mer. Paper Gods derimot, er en dristig låt på 7 minutter som minner om fordums storhet, pakket inn et tight og moderne lydbilde, produsert av ingen ringere enn veteran Nile Rodgers, som også hjalp dem med kjempeslageren Wild Boys og Notorious albumet (1986).

Duran Duran har ikke alltid lykkes like godt gjennom sine 37 år lange karriere, det er lenge siden jeg selv sto på soverommet og sang med av full hals på gamle hiter som The Reflex og New Moon on Monday. Når det er sagt har Duran Duran ofte returnert og kapret popterrenget tilbake; de gjorde det på 90-tallet med låtene Come Undone og Ordinary World, og jeg tror de er klare for å gjøre det igjen med Paper Gods.

 

 

Sjekk også:

Øya 2015 – Chic feat. Nile Rodgers: Hits, hits og atter hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter