Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 4. september 2015

Plateanmeldelse: Svømmebasseng – «Fløte»

Svømmebasseng-framside_web_endelig_digitalcover

 

SVØMMEBASSENG

«FLØTE» (2014)

BRILLIANT RECORDS

4 av 6

 

Oslobandet Svømmebasseng har i debuten fått det for seg å lage det luftige popsoundtracket for denne sommeren. Det lykkes de nesten med.

Albumet “Fløte” åpner bokstavelig talt med en “Innertier”. Låta med det selvforklarende navnet, treffer alt som er godt med bassengkanter, høye og velfylte glass, og ikke minst; pene mennesker. Dette er klasse, og da snakker vi ikke lavere middelklasse. Det er den lettkledde synthlyden av livet på solsiden.

Starter man på topp, er det lett for at den eneste veien videre er nedover. Det er rett nok ikke snakk om hverken stup eller mageplask, men resten er bare ikke like heftig sjarmerende. I stedet blir det litt som å helle for mye fløte over friske jordbær. Det er noe godt på bunnen, men i sum blir det likevel litt kjedelig. Og som så mye annet innen pyntelig overflod; ikke riktig spiselig.

Det at bandet kun har åtte egne låter, er ellers i knappeste laget for et helt album. Den gode ideen med å fylle opp med remikser av henholdsvis “Min Musikk” og “Transit”, var nok best på papiret. Miksene er i seg ikke noe å klage på, sistnevnte drar til og med opp originalen. Men de hadde gjort seg vel så bra i på egenhånd, i stedet for å forsterke inntrykket av at her er det fortsatt litt å gå på før Svømmebasseng mestrer alle takene som skal til for å gjøre en skikkelig fulllengder. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter. Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter