Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 8. september 2015

En postmoderne klassiker fra starten av 80-tallet

The-Human-League-Dare

 

The Human League

«Dare!» (1981)

 

The Human League var ikke fullt så banebrytende i 1981 som man kanskje kan få inntrykk av i retrospektiv. Flere andre, mer diffuse artister var inspirert av tyskere, japanere etc., og lagde musikk ved hjelp av maskiner. Men «Dare!» har holdt stand på en helt annen måte enn mange av sine samtidige. Den er en litt glemt(?) postmoderne klassiker fra starten av 80-tallet. Perfekte små poplåter, ikledd en passe cheesy britiskhet, med den karismatiske Philip Oakey som frontmann. De lett prehistoriske synthene og trommemaskinene gir hele plata en bittersøt, naivistisk tone som det er vanskelig å ikke la seg bli sjarmert av. Hør på “Seconds” eller “Love Action (I Believe In Love)” eller i grunnen hvilken som helst annen for å bli overbevist.

 

 

Tekst: Kjetil Syverud

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter