Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. september 2015

Plateanmeldelse Dum Dum Girls – «Only in Dreams»

Artist: Dum Dum Girls

Album: «Only in Dreams» (2011)

Plateselskap: Sub Pop

5

 

Print

 

Miksen åttitalls støypop og sukkersøtt sekstitall blir aldri utslitt i min verden. På  «Only in Dreams» møter noispopperne/rockerne The Vaselines og The Jesus and Mary Chain  girl group(en)The Ronettes. Bandnavnet er nettopp en hyllest til The Vaselines’ plate «Dum Dum» og Iggy Pops låt «Dum Dum Boys». Dum Dum Girls fra California lager smart og trashy popmusikk med sjel, rett fra garasjen. Vel, alt er ikke bare fryd og gammen på «Only in Dreams». På singelen «Coming Down» går de Mazzy Star i næringa. Hva er poenget med å nærmest lage en kopi av «Fade into You?» Attpåtil en høstblek kopi. Ser vi bort i fra dette ene feilskjæret så er «Only in Dreams» Same Shit – New Wrapping, bra! Hvorfor forandre noe som funker brillefint? I låter à la ”Always Looking” er attakket, koringene og feelinga så å si briljant. Dum Dum Girls har mye til felles med de livsbejaende jentene i Vivian Girls, bl.a. er gitarplukkinga/soloene til Dum Dum Girls også en fryd å låne øret til. Det er kun en svak låt her, det nevnte singelutspillet, samt et par andre låter med noen små innlagte gråtoner som jeg kan styre min begeistring for. Men ellers, meget bra. Plata er produsert av Richard Gottehrer and Sune Rose Wagner i The Raveonettes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dum Dum Girls

Album: «End of Daze» (2012)

 

 

Dum Dum Girls

Album: «Too True» (2014)

 

 

Sjekk også:

Vivian_Girls_take_it_as_video

Vivian Girls er tilbake – fortsatt heftig!

 

Plateanmeldelse: The Vaselines – «Sex with an X»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter