Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 12. september 2015

Videopremiere: Autonomia – Under gamle oliventrær

Autonomias andre album, Den soniske veven, blir utgitt 16. oktober 2015 gjennom labelen Creative Psychosis Uncorporated. Diger står for distribusjonen. I dag kjører vi videopremiere på «Under gamle oliventrær», som er det første kuttet fra plata.

Av: Victor Josefsen

Autonomia om videoen

Da vi var små lekte vi i sanda. At sandslottet var forgjengelig var en selvfølge, men det ga like mye mening å bygge det likevel. Som ungdom og voksne ser vi gjerne på ting vi har gjort, og øyeblikk vi har hatt som meningsløse og bortkasta når de ikke bærer sterke nok frukter i det ytre. Øyeblikk og situasjoner som trigger kreativitet og skaperkraft i oss blir ofte spesielt trivialisert, i og med at de krever oppmerksomhet og fokus bort fra det praktiske livet – bort fra den venstre, og inn i den høyre hjernehalvdelen. Men så er det også nettopp der vi finner vår egen stemme, og vår egen stillhet. Vår egentlige bevissthet. Og uten den kan vi ikke reflektere, eller bidra i det ytre med stort annet enn repetisjon og refleks. «Under gamle oliventrær» er et uttrykk for den indre selvransakelsen, og stammer fra et møte med et tre i nærheten av Tourrettes-sur-Loup i Frankrike. Treet ga et menneske en forsterka følelse av klarhet og tilstedeværelse, og den første linja av denne første låta på «Den soniske veven» ble skrevet under treets greiner.

«Jeg kaster anker for godt. Fordi jeg lengter etter å høre til. Fordi jeg alltid går meg vill. HER.»

Sigbjørn Holte (har laget videoen, www.holtefilm.no) plasserte oss ikke under oliventrær når han skulle lage denne videoen, men tok oss i stedet med tilbake til sandkassa. Og i stedet for å regissere en kalkulert og forutsigbar video med et rockeband, lot han oss utforske sandtaket mens vi hørte på låta. Og innfallene kom helt naturlig. Ingenting var planlagt, men det var en gjennomgående god opplevelse. Og jeg tok meg selv i å savne noe jeg egentlig aldri har mista.

«På let etter identitet. Glemmer stadig mer av det jeg egentlig vet.»

 

 

Albumet kommer på vinyl mastra og kutta av Kevin Gray (Velvet Underground/Hüsker Dü/Pink Floyd), samt både vanlige digitale utgaver gjennom iTunes/Apple Music, Bandcamp, Spotify og Tidal + en hi-res utgave i 24bit / 96kHz, som blir tilgjengelig gjennom CPUs nettsider (www.cpulabel.com).

 

 

Den digitale singelen «Tårer» blir sluppet 25. september, også gjennom iTunes, Spotify etc.

Releasekonsert er på Uhørt i Oslo, lørdag 17. oktober, og flere konserter vil bli annonsert fortløpende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter