Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 22. september 2015

Plateanameldese: Simon Scott – «Navigere»

 

Simon Scott

«Navigere» (2009)

Miasmash / Diger

4

 

Simon Scott har en fortid som trommis i det beste shoegaze-bandet av dem alle, Slowdive, og ga ut debutalbumet (og tredjealbumet) på den norske labelen Miasmah. Både på albumcoveret og i et par av låtene skimtes Slowdives ekko, men Scott står aldri lenge med føttene plantet i shoegaze. For han tøyer skarpskodd uttrykket mot dark wave, hvit støy, hypnotisk soundtrack og industri. Scott balanser på en vibrerende knivsegg mellom lys og mørke, fortid og nåtid, og maner fram kontraster som gjør at musikken lever på sin helt egen drone-lydplanet. Dessuten oppviser han meloditeft her og der (sjekk for eksempel ”The A.A.C”). 2009s lille overraskelse av et album.

Jeg anbefaler ellers alle albumene og overlater oppsummeringen av Simons Scotts samlede produksjon til allmusic: «His numerous solo recordings (as well as collaborations with the likes of Taylor Deupree and Dag Rosenqvist) have seen him exploring the more experimental elements present in Slowdive albums such as Pygmalion, emphasizing thick, smoggy distortion and occasionally returning to that band’s melancholic shoegaze.

 

 

ps Albumet «Traba» (2010) er ikke på Spotify.

 

Sjekk også:

Slowdive @ Øyafestivalen 2014 Øya 2014: Slowdive – Klassiker med stor k, og l, og a…

 

Beautiful Noise – fin shoegazedokumentar fra Eric Green

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Plateanameldese: Simon Scott – «Navigere»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter