Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 23. september 2015

New Jersey-fødte Luke Elliot har gått den lange veien

New Jersey-fødte Luke Elliot har gått den lange veien. Han har spilt piano siden han var 8 år, skrevet egne låter siden han var 13, og har et par EP’er bak seg med «Death of a Widow» (2010) og «Provisions» (2014). Men snøballen begynte virkelig å rulle for et par år siden, etter noen hendelser som skulle bli viktige for hans videre karriere. Elliot ble tatt under vingene til tidligere Rihanna-manager Christa Shaub og han møtte VG-journalist Eirik Mosveen, som i sin tur fikk oppmerksomheten til Tom Skjeklesæther som booket ham over for et par konserter.

– I came here with about 25 dollars, and only a few shows booked, having never been here before. Who knew things would turn out like this? I had a strange feeling when I stepped on the plane last September. It was like there was some kind of cosmic pull that things were about to turn very different for me. (Luke Elliot, september 2015).

 

Luke Elliot press picture. Photos by Jorn Veberg (3) Foto Jørn Veberg

Knut Schreiner (Turbonegro, musikkskribent) var til stede på hans første konsert i Norge, på Kampen Bistro i Oslo, og ble slått i bakken av det som møtte ham: – Jeg snakker om den typen talent som overbeviser alle i det øyeblikket han eller hun åpner munnen eller vrenger ut en solo; den typen som ikke bare får musikknerds til å nikke anerkjennende, men også får postmannen, rørleggeren, frisøren, bankdirektøren – hele samfunnet – til å si ’Wow!’. Og det var det jeg gjorde, her om dagen, da jeg tok turen opp på Kampen Bistro for å sjekke ut Luke Elliot. Stilen hans er rotfestet i den dresskledte rocketradisjonen; den urbane, romantiske beatniken med spritånde, et sted mellom rennesteinen og stjernene: Dylan, Tom Waits, Elvis Costello.

 

Luke Elliot press picture. Photos by Jorn Veberg (2) Foto Jørn Veberg

Luke Elliot bygget seg gradvis opp et solid konsert-renommé her hjemme – blant annet på Norwegian Wood og Steinkjerfestivalen, og han ble i januar 2015 trukket fram som en av dette årets Artists to Watch av musikktjenesten TIDAL. Sammen med et knippe av landets mest drevne musikere dro han til Athletic Sound i Halden, og fikk anerkjente John Agnello (Dinosaur Jr., Sonic Youth, Madrugada, Kurt Vile og en rekke andre) over fra New York for å produsere debutalbumet. – The first time I heard Luke’s voice; I knew he was super talented. Then when I saw him play piano and sing, I saw that he was a force of nature. And watching him grow as an artist has been remarkable. And he’s a great kisser. (John Agnello)

– Where does this voice come from? Strange actually, cause Luke Elliot grew up in a traffic machine in New Jersey, where neither God nor devil pay their bills – and I am hearing pure nature; hard wind over frozen plains and distant plows of geese on a leaden sky, the scream of a blind eye and a bleeding heart. You may call it song; I call it the sound of life. Roy Jacobsen (forfatter)

25. september kommer Luke Elliot med albumet «Dressed For The Occasion».

 

Luke Elliot press picture. Photos by Jorn Veberg (4) Foto Jørn Veberg

 

Luke Elliot begir seg ut på veien i slutten av september.

25. sept: John Dee, Oslo
26. sept: Bryggerhuset Syd, Halden
02. okt: Trashpop, Kristiansand
03. okt: Energimølla, Kongsberg
06. okt: Lille Ole Bull, Bergen
07. okt: Tre Brør, Voss
08. okt: Ervika, Stadt
09. okt: Rokken, Volda
23. okt: Martinique, Stavanger
25. okt: Union Scene, Drammen
29. okt: Familien,Trondheim
31. okt: Tapeo, Gjøvik
06. nov: Cafe Stift, Lillehammer
14. nov: Harvest, Kvinesdal
27. nov: Blårock, Tromsø
28. nov: Gregers, Hamar

 

Du kan låne CD’er, DVD’er, bøker og musikknoter av utøvere nevnt i saken på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter