Søk Meny Lukk
Lukk
Av: roberto Anmeldelser 5. oktober 2015

Jazznytt 18 på Deichman

12079277_1646718592237886_4498779152584372336_n

 

Tidsskriftet Jazznytt ble startet allerede i 1960, som nå blir utgitt fire ganger  i året. Men Jazznytt ønsker også å tre ut av sitt gode skinn, og oppretter derfor salongklubben Jazznytt18 der bladet kan oppleves live, med intervjuer, kortforedrag, debatter og musikalske opptredener.

I høst arrangeres denne månedlig i foredragssalen på Deichmanske hovedbibliotek.

 

 

HÅVARD WIIK (Foto: Niklas Lello)

 

Førstkommende klubbkveld åpnes med solokonsert av Håvard Wiik (piano). Han har spilt i en rekke grupper som Element, Atomic, Motif og Free Fall,  og samarbeidet med musikere som Petter Wettre, Håkon Kornstad, Stian Carstensen. Nå er han aktuell med det nye Atomic-albumet «Lucidity», og som medlem av gruppa Waldemar 4, som lanserer sitt debutalbum senere samme kveld på Victoria Nasjonal Jazzscene.

 

 

image001

METTE HENRIETTE  (Foto: Richard Ashton/Jazznytt)

 

Denne kvelden får du også møte den unge saksofonisten Mette Henriette som lanserer sin debutplate på ECM i høst. Hun  komponerer også musikk og er bandleder for sinfoniettaen Ø, spiller i improgruppa Bassbataljonen og har samarbeidet med så ulike artister som Emilie Nicolas, strykekvartetten Cikada og Karin Krog. Tidligere i år laget hun et bestillingsverk for RiksUltima-festivalen.

 

Det blir også tid til samtale om Jan Garbareks kultplate «Til Vigdis» og et foredrag av Tore Stavlund om Sonny Simmons, Zaum og lenestolseksotika.

 

Alt dette opplever du 8. oktober kl. 18.00 i Foredragssalen på Deichmanske hovedbibliotek.

https://www.facebook.com/events/1635139410068913/

 

Vel møtt!

 

GRATIS INNGANG!

 

PS  Vår egen Deichman-medarbeider Frank Michaelsen er for øvrig bidragsyter til Jazznytt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter