Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 5. november 2015

Yomi aka YOMi BAI$A aka Trap Prince – Liten kid med store ambisjoner

Yomi er overalt bortsett fra på scenen og i studio. Da er det Trap Prince som gjelder. For ikke lenge siden rappet Oslos nye fjortenårige stjerneskudd YOMi BAI$A aka Trap Prince, under åpningen av USAGT – debattarena for ungdom, på Deichmanske hovedbibliotek. Vi tok en prat med han.
 Gjertrud Øvland & Gunnar Vilberg

Kan du først fortelle litt om deg selv og musikken din?
Yomi aka YOMi BAI$A aka Trap Prince. Jeg er en ung, sulten artist fra Stovner som du kommer til å se veldig mye av i framtiden. Jeg lager mye forskjellig musikk, så det varierer hele tiden. Alt starter med å finne en instrumental, så lager vi kunsten i låta etterhvert. Vanligvis er det HipHop som er hovedsjanger’n.

Alt starter med å finne en instrumental, så lager vi kunsten i låta etterhvert.

Du spilte nylig på Hovedbiblioteket under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks store satsning på ungdom
Der var temaet: «Hvordan gjøre Oslo til verdens beste ungdomsby?» Hva mener du ungdommen i Oslo trenger for å få det bedre?
Ungdommen i Oslo trenger flere fritidsklubber i alle nabolag. Fra mitt perspektiv så har ungdommer til dags ingenting i verden å gjøre etter skolen. I stedet for å henge rundt på sentret eller være røvere, så tror jeg fritidsklubber kan hindre dette. Det burde være en fritidsklubb i alle nabolag. I nabolaget mitt har vi ingen…

Hva betød det for deg å bli plukket ut som en av «Neste generasjon» musikkmagasinet Eno?
Wow. Trodde aldri jeg skulle bli plukket ut, så jeg føler meg ganske heldig. Jeg har fått en del oppmerksomhet på sosiale medier. Det er flere som har fått øynene opp for  meg og som mener jeg er Norges rap-framtid.

Du har et alter ego, «Trap Prince», hvorfor valgte du nettopp det navnet?
Jeg har for mange traplåter…

Ha, ha. Ok….Hva er en traplåt?
Aner jeg ikke hvordan jeg skal forklare dette.

Hva er forskjellen på Yomi og Trap Prince?
Jeg er Yomi overalt bortsett fra på scenen og i studio. Da er jeg Trap Prince.

Du har sagt at du er «en liten kid med store ambisjoner» og at du om ti år er Norges beste rapper. Men hva er planene dine videre i nær framtid?
Har flere prosjekter som jeg putter mye arbeid og tid i for tiden. Fokuset nå er å jobbe med min debutskive som er et minialbum slash EP.

Til slutt. Det er mye bra norsk musikk for tiden. Kan du tipse oss om noen band mener du vi bør sjekke ut?
Det er mange. Dere bør sjekke ut hele Arif + hele Break Records. Det smeller i 2016!

Foto: Nora Homleid

Sjekk også:
Arif

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter