Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 11. november 2015

USAGT-artist Steffen Skjel – alt er ikke for alle.

Steffen Skjel

Steffen Skjel (18) spilte nylig under USAGT-debatten på Deichmanske bibliotek Lambertseter. Steffen er en ekte singer-songwriter. Vi tok en prat med han.

Tekst: Gjertrud Øvland/Gunnar Vilberg
Foto: Nora Homleid/privat

Hei Steffen. Kan du først fortelle litt om deg selv og musikken din?
Yepp. Steffen Skjel, 18 år fra Oslo/Lambertseter. Jeg startet å spille gitar i 10. klasse, og å synge ca. et år etter det. Jeg vil beskrive musikken min som rolig, og en blanding av veldig mye rart. Jeg hører selv på veldig mye forskjellig musikk.

https://soundcloud.com/steffen-skjel/steffen-skjel-you-stole-my-heart

Du spilte nylig på Lambertseter bibliotek under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks store satsning på ungdom
Der var temaet:  Født på solsiden! Kan statusjaget forhindre deg i å være deg selv? Har du selv opplevd press på og hvem du skal være?
Ja, og nei. Jeg har absolutt følt et press på at jeg må fullføre skolen og ha bra karakterer, men det har jeg aldri hatt, og jeg droppa ut av videregående etter 2. klasse. Selv om jeg har følt presset så er jeg ikke personen til og bry meg så mye om det. Man er som man er, og alt er ikke for alle. Man må gjøre det som er riktig for seg selv, tenker jeg.

 Man er som man er, og alt er ikke for alle.

Du skriver din egen musikk. Når skrev du din første sang, og vil du røpe hva den het?
Det var i 1. klasse på videregående, husker ikke hva det aller første jeg skrev var, men den første hele sangen jeg skrev heter «Still here». Jeg skriver om ting jeg opplever og føler, så tekstene mine blir fort veldig personlige.

https://soundcloud.com/steffen-skjel/steffen-skjel-still-here

Hva er planene dine framover som artist?
Fortsette å skrive musikk og forhåpentligvis få spilt noen flere konserter. Hadde vært en drøm å få drive med musikk på fulltid og at folk satte pris på musikken min, så jeg må bare prøve å jobbe mot det.

Det er mye bra norsk musikk for tiden. Kan du tipse oss om noen band mener du vi bør sjekke ut?
Ja, det er det! hmm… Aurora Aksnes, fantastisk stemme og tekster. Jeg er stor fan av Jonas Alaska. Men de kjenner dere vel til fra før. Me and the Julios har bra energi og kule norske tekster.
USAGT konsert

Sjekk også:
Me and the Julios – Frihet er at alle gutta i bandet kan klemme hverandre så mye de vil!

By:larm 2015: Hvor var du da Alaska gikk elektrisk?

Øya 2014: Aurora Aksnes – kommet for å bli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter