Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. november 2015

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

I dag slipper Heyerdahl- og Hiawata!-vokalisten Tore Løchstøer Hauge sin første soloutgivelse EP: Wastelands. Ikke nok med det, i dag kjører vi premiere på en ny intervjuserie: 5 om bøker og musikk. Først ut? Ja, du gjettet riktig, Tore Løchstøer Hauge.
Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste? (Kan være bok, magasin, avis)

1) Jeg leser ofte flere bøker samtidig. Jeg er veldig smart. Så den siste jeg leste var Keith Gillespies selvbiografi «How Not to be a Football Millionaire», og «Keeper of Dreams» om Lars Leese. En tysk amatørspiller som plutselig stod i mål for Barnsley i Premier League. Nå har jeg startet på Michel Houellebecques «Soumisson» og Neil Gaimans «Trigger Warning».

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

2) Jeg kunne godt tenkt meg å lage soundtracket til en oppvekstroman. En coming of age-historie av Johan Harstad eller noe. Lagt til Oslo på 90-tallet.

3) Hva er din favorittbok?

3) Bøker er litt som album, man liker best de man hørte på da man var yngre kanskje. Så «The Secret History» av Donna Tartt, og bøker som «Less Than Zero», «The Catcher in the Rye», «Ash Wednesday» av Ethan Hawke, «Ask the Dust» av John Fante, eller «The Dark Tower»-serien til Stephen King…

4) Hva er ditt favorittalbum?

4) James Iha – Let It Come Down. Blir aldri lei av det albumet. Utrolig rene og enkle låter. Både tekst og musikk. Kommer heller ikke unna Morrissey sin «Vauxhall & I».

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?
Husk å alltid utdype med hva eller hvorfor.

5) Hank Moody? Tror på at Tore Renberg er forfatteren jeg hadde endt opp med i band. Glad i The Smiths og oppvekstromaner, og med tro på at det ikke er kleint å spille i band etter å ha fylt 30. Vi kunne het T2T? Eller 2re? Vi hadde sikkert funnet ut av det.

 

 

Sporet «Skulls & Bones» fra EP’en låter som et krysningpunkt mellom Hiawatas! (power)popdrive, Beezewaxs popfeel pluss en dæsj The Cars (skiva «Heartbeat City») 80s lekne pop(sound).

 

Sjekk også:

Løchstøer: «Keen på å lage noe som kiler meg, mitt ego»

Én kommentar til “Løchstøer – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter