Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 17. november 2015

Frognerfruer – musikken er viktigere enn personene

Band4

Frognerfruer spilte under USAGT-debatten på Bølerklubben fredag 13. november der temaet var «Unge og medier – selvopptatt eller engasjert?». Bandet består ikke av rike vestkantkvinner, men av mørkkledde gutter som synes det føles rart å stikke seg fram. Vi har tatt en prat med de tre shoegazerne.

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Nora Homleid

Hei Frognerfruer. Kan dere først fortelle litt om dere selv og musikken deres?
Enis (18), går på Edvard Munch VGS og jobber på Parkteatret Scene og Bar. Spiller gitar og synger i Frognerfruer. Frognerfruer er et shoegazeband som startet rett før jula 2013. Startet av Leonard og meg. Med hundrede og ørten medlemmer senere endte vi opp med Herman på bass.

Frognerfruer

Akkurat nå prøver vi å holde oss litt stille og lage ny musikk.

Leonard (17), driver fortsatt og trasser gjennom 3. klasse, samtidig som jeg skriver og regisserer kortfilmer samtidig som jeg jobber freelance. Som resten av dagens ungdom driver jeg med en god del kunstformer, og holder på med andre musikkprosjekter.

Herman (19), ferdig på VGS, men dasser ei hjemme. Jobber fulltid som servicetekniker for et ventilasjonsfirma. Spiller bass i Frognerfruer og i et band som heter Me and the Julios. Driver også med flere kunstprosjekter som det vil være mulig å se/høre i nærmeste framtid.

Band3

Dere spilte nylig på Bølerklubben under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks store satsning på ungdom. Der var temaet: «Unge og medier – engasjert eller selvopptatt?» Hvordan har dere opplevd å «stikke seg fram» som band? Hvorfor vil dere at andre skal høre musikken deres og se hvem dere er?
For oss har det vært litt rart å stikke seg fram. Publikumet har vært overraskende positivt og det har vært stort oppmøte i og med at vi ikke har spilt så mye.

Vi vil jo naturligvis at folk skal høre musikken vi er stolt av å ha laget og gjerne like det også. Man er jo ofte ute etter å bli satt pris på. Hvem vi er er ikke så alt for nøye, selv om bandets image spiller en rolle. Vi er mer opptatt av navnet som et merke. Musikken er av Frognerfruer, ikke hver av oss som enkeltperson.

Dere har jo spilt litt rundt omkring i Oslo i høst, blant annet på Klubbrock XXL og på utestedet Uhørt sammen med blant andre Me and the Julios. Hvordan har det vært?
Herman spiller jo også bass i Me and the Julios, og de er jo også gode venner av oss, så det har jo vært gøy.

Band2

Hva er planene deres videre framover?
Akkurat nå prøver vi å holde oss litt stille og lage ny musikk. Planen etter det er å slippe ut en singel + video som snart er ferdig, så en EP, SÅ spille masse.

Det er mye bra norsk musikk for tiden. Kan dere tipse oss om noen band mener dere man bør sjekke ut?
Stereo som vi spilte med på Uhørt.
After Words slapp nettopp et fett album.
Sustained Gain slapp en fet EP for et par uker siden.
Dessuten spiller jo også Herman i bandet Me and the Julios. De har to EP-er ute.
Iffy Orbit er et band som er goddamn bra.

Me and the julios

Me and the Julios spilte under USAGT-debatten på Bøler bibliotek i januar. Foto: Stian Schløsser Møller

Sjekk også:

Me and the Julios – Frihet er at alle gutta i bandet kan klemme hverandre så mye de vil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter