Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tommyo Anbefalinger 17. november 2015

Pentagram på Vulkan Arena

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_01

Tekst og foto: Tommy Østby

Det er hovedsakelig gjennom turneér og konserter metal-band bygger opp fanbasen sin, og derfor gir de fleste av dem virkelig jernet på scena. Sånn er det også med amerikanske Pentagram, som startet opp i 1971. Pentagram spiller doom-metal, og blir kalt doom-pionerene. De er tydelig inspirerert av Black Sabbath, men gjør sin egen greie.

I 2011 ga Pentagram ut skiva «Last Rites», og gjennomførte en omfattende turné, til fantastiske tilbakemeldinger. «Et band som fortjener hver eneste lille centimeter de har fått i rockehistorien», sa GAFFA i 2011. Da Pentagram gjestet Vulkan Arena 11. november 2015 var salen velfylt, med både nye og gamle fans. Pentagram trekker altså stadig nye fans. En av årsakene til det er at de fortsatt leverer meget bra konserter. En annen årsak er godeste Bobby Liebling. Vokalisten som har vært med siden hine hårde dager. Og for ikke å glemme alle de gamle «schlägerne», (dog, de nye låtene fra det siste albumet er også tøffe).

Bobby Liebling viste sine kunstner på Vulkan Arena. Under konserten poserte han mer enn villig gjentatte ganger foran, og til, publikum. Han satte også det «beryktede» killer-blikket i utvalgte publikummere, fyrte av noen friske luftspark, nærmest som en ungfole, og var i storform. Bassisten og gitaristen var ikke dårligere. Førstnevnte la bassen bak nakken, og showet friskt gjennom hele konserten. Sistnevnte banga med sin store manke, og lot gitaren synge for alt hva den var verdt. Alt dette fikk fram mange smil i salen, og stemningen var særdeles god.

Pentagrams  konsert skilte seg ut fra 90-talls heltene Moonspells opptreden på John Dee dagen før. Moonspell-konserten var nærmest å regne for en ren «schlägerparade». Pentagram på sin side mottok stående ovasjoner også for de nye låtene. Det ble en underholdene kveld å Vulkan Arena. Takk Pentagram, for en fantastisk konsert!

 

Setlista for Oslo:

Death Row, All Your Sins, Close the Casket, Sign of the Wolf, Forever My Queen, The Ghoul, Dead Bury Dead, Curios Volume, Dying World, Devils Playground, Relentless, Last Days Here, Be Forewarned og When the Screams Come.

 

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_02

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_03

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_04

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_05

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_06

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_07

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_08

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_09

Tommyfoto_2015-11-11_Pentagram_10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.