Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 18. november 2015

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

På fredag så slipper Universet, som består av forfatter Bård Torgersen og musiker/produsent Kenneth Ishak, albumet sitt «Vi skal ikke dø. En gang til.», og i morgen feirer de dette på Internasjonalen med slippkonsert. I dag har de sluppet musikkvideoen til låta «Pompidou». Ikke nok med det, i dag kjører vi andre utgave av vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen / Foto: Magnus Stivi

1) Hva er det siste du leste? (Kan være bok, magasin, avis)

Jeg leser artikler om kunstig intelligens. Drømmen min er å scanne hjernen min, loade den opp til en computer, bli skutt ut i verdensrommet, få tid til å tenke i noen tusen år, på alt vi kunne gjort her nede. Vende tilbake hit, når alt er borte, sitte i noen tusen år å kjenne på følelsen av å være alene. Vente på at batteriene skal lade ut.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

Jeg har allerede fått laget soundtrack til deler av flere av bøkene mine. Jeg vil fortsette med det, være med på å lydlegge mine egne ting.

3) Hva er din favorittbok?

Det er ikke én bok, det er mange, tekster studentene mine skriver på tekstlinja på Westerdals. Som ikke er ferdig enda. Det er de beste tekstene, de lever enda. Ferdige utgitte tekster er det ikke noe mer å gjøre med, det er som å samtale med en død, interessant nok det. Men jeg velger heller det som er uferdig. Som kan gå alle veier. Helt opp eller helt ned.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Det er et nerdespørsmål. Jeg liker nerder, men jeg er ikke en nerd. Jeg har ikke en favorittskive. Jeg har tusenvis av skiver. Jeg burde hive halvparten, men jeg klarer ikke. Jeg knytter meg til skiver. Til omslaget, til lyden, til minnene. Når jeg blir skutt ut i universet skal jeg ikke bare tenke, jeg skal bruke minst like mye tid på å høre på musikk. Og til å spille harpe.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Philip K. Dick. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å treffe på ham når jeg er på vei ut av vår galakse. Jeg vil at han skal synge for meg. Og hvis han ikke vil det, så skal jeg synge for ham. Men aller mest håper jeg på en duett, hvor han synger bass, og jeg tenor.

 

 

Universet sitt album «Vi skal ikke dø. En gang til« tar utgangspunkt i forskjellige tekster skrevet av Torgersen. Intensjonen har vært å koble tekstene sammen på en ny måte og bringe sammen elementer fra både dikt og prosa. Albumet er en co-utgivelse mellom Kenneth Ishaks nystartede label Solhøy og Oktober Forlag (dette er Oktobers første LP-utgivelse siden 70-tallet), i samarbeid med Sellout! Music.

 

Universet - fotograf Magnus Stivi

 

Sjekk også:

Min platesamling: Bård Torgersen

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter