Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 8. desember 2015

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

ParkerPress1
I slutten av november var endelig Svenske Parker Lewis tilbake med sitt 3. album.  I dag, 8. desember, kjører vi tredje utgave av vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk. Deichmans musikkblogg tok altså en liten prat med svensken, som svarer på, ja, nettopp, svensk.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste? (Kan være bok, magasin, avis)

– Förutom en massa kurslitteratur läste jag senast ut Do Androids Dream of Electric Sheep. Som förstås var helt fantastisk och jag förstår inte varför jag väntade så länge med att läsa den. Har varit inne i en Philip K. Dick-period det senaste året och det känns som att jag förstår världen lite bättre för varje bok jag läser av honom.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

– Jag har alltid önskat att typ Pixar skulle göra en episk filmserie av The Life and Times of Scrooge McDuck av Don Rosa. I såna fall skulle jag vilja göra en musikal av den! Inga tråkiga expositionstunga sånger, bara storslagna musikalnummer! Jag tänker att den skulle vara så fin att göra musik till för att den utspelar sig under en lång period och i många olika delar av världen. Och Ewan McGregor skulle få göra rösten till Scrooge!

3) Hva er din favorittbok?

– Har ingen direkt favorit.. Läser inte så mycket böcker. Men en mina största läsupplevelser är nog första gången jag läste Wilhelm Mobergs Utvandrarna-böcker. Älskar också GIG: Americans Talk About Their Jobs. Den är en favorit, men den är också mer av en bok som man läser lite i då och då.

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Sorry… Helt omöjligt att svara på! Älskar olika varje dag. Och älskar alla mina favoriter lika mycket. Rädd för att börja på en lista som aldrig skulle bli klar! Varje gång jag lyssnar på en skiva som jag verkligen tycker om säger jag att det är min favoritskiva! Häromveckan sa jag till exempel att Frank Sinatras In the Wee Small Hours är min favorit. Får jag svara min egen skiva? Älskar den just nu! Men det kommer säkert att gå över om nåt år när jag har skrivit nya saker som känns bättre.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

– Räknas Kim Gordon som en författare nu? Annars Paul Auster tror jag. Ingen aning om hur vi skulle låta men jag tänker att han ser ut som en väldigt bra sångare och frontfigur.

 

 

Sjekk også:

Ny singel fra svenske Parker Lewis

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Parker Lewis – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter