Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 14. desember 2015

Et middels hipt nachspiel

Running_Away_-_Peacock_Kitch

RUNNING AWAY
PEACOCK KITC (2013)
CRISPIN GLOVER RECORDS

3

 

BYR OPP TIL TRØNDER-DANS // En samling av trønderske musikere har sett seg leie på Trondheims storhetstid som festmusikkhovedstad endte en gang rundt inngangen til 90-tallet. For å ta hegemoniet tilbake har de dannet Running Away og slipper nå debutskiva Peacock Kitch. De er ikke snauere enn at de sveiper innom de fleste dansevennlige sjangre som finnes i skjæringspunktet svett synthrock, lødig pønk, skakk disko, funk og søt elektropop. I tilnærmet denne rekkefølgen, og alt samtidig. Albumet er altså temmelig sjangerspraglet. Og på samme vis som påfuglens praktfulle stjert truer med å velte hele fuglen, blir den overlessede viljen til å by opp til en hvilken som helst dans ganske baktung. Det holder ikke at opptil begge de første låtene er ganske så festlige, når en god inngang ender i mas mas mas over hele linja. Og blåmandag allerede før du rekker å tenke at det holder med en utgave av Sirkus Eliassen. Noe som heldigvis kun er ett blindspor på plata, før de lar den ebbe ut i et middels hipt nachspiel. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit utgave 3 2013

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

 

PS Snart kommer vi med anmeldelse av trønderrockerne Stage Dolls’ årlige julekonsert på Sentrum Scene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *