Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Anmeldelser 16. desember 2015

Big K.R.I.T. med gamle perler

BIG K.R.I.T. – «All My Life» (2015)

(RBC Records)

4 av 6

 

Big K.R.I.T. leverte et av fjorårets beste album med Cadillactica, en undervurdert sørstatsklassiker som følger i sporene til Outkast og Goodie Mob. I oktober slapp han mixtapen It’s Better This Way, som hadde høydepunkter som Warren G-samarbeidet «No Static».

Og i november kom plutselig albumet All My Life ut på RBC Records (ikke Def Jam, som Big K.R.I.T. er i stallen til)Det viste seg at dette albumet bestod av gamle innspillinger som K.R.I.T. hadde gjort før han gikk til Def Jam. Sånt skaper ikke skyhøye forventninger, men jeg ble positivt overrasket over All My Life. Låtene oser av melodisk overskudd og produksjonen minner om sørstatsrap fra tiden før trap music dominerte. Da de brukte gitar på beatsa. «I Apologize» er en av de beste låtene jeg har hørt i år. Fet sørstatsaksent på vokalen, supercatchy gitarriff og et digg melodisk refreng.

Den nesten like fete «Sky Mad At Me» fortsetter i samme stil og disse låtene minner meg om et album jeg hørte mye på i 1999, Crow’s Nest av trioen Jim Crow, der blant annet Organized Noise, Mr. DJ, Jazze Pha og DJ Toomp stod bak den råe produksjonen. En av rapperne i gruppa var Polow Da Don, som mange år senere selv skulle bli en ettertraktet produsent (Pussycat Dolls, Chris Brown, Young Buck, R. Kelly, Ciara, Rich Boy etc.). Har du en tung dag, få på deg hodetelefonene og hør på»»One Of These Days».

Og mens du er i gang, sjekk ut «85» med Youngbloodz og Big Boi i samme slengen.

Jeg digger trap music, men setter pris på at Big K.R.I.T. ser tilbake. «Sky Line» er et annet høydepunkt, et kutt som gir fine Outkast-vibber.

All My Life er ikke plettfritt, «Shawty I’m On» og «Team Spirit» er to ganske corny låter, sistnevnte er i tillegg med i to forskjellige versjoner. Men de andre sporene på albumet er verdt å sjekke ut. Dette er southernplayalisticadillacmuzik.

 

Og hvis du ikke sjekket ut Cadillactica i fjor, så ta deg en tur til den oppdiktede planeten asap.

http://blogg.deichman.no/musikk/2014/11/13/big-k-r-i-t-cadillactica/

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter