Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. desember 2015

Stavangergruppa The Chairs – julesymfoni for ensomme sjeler

«Tears In The Makeup»-julesingel er kun gitt ut på vinyl, må vite. The Chairs gjør seg liksom rett og slett best i det varme, «ekte» vinyl-formatet med sin smektende retro-psykedeliske symfoni.
Tekst: Marianne Jemtegård

Under en tynn glasskuppel ligger et tivoli der karusellene for lengst har sluttet å snurre. Der malingen flasser av de mekaniske tivolihestene og der berg- og dalbanen knirker i sammenføyningene. Ved første øyekast et ganske trist syn, men tar du opp glasskulen og titter nærmere på den, kommer magien til liv. Et forsiktig lite rist, og karusellene begynner å snurre og virvle opp glitrende snø som skinner i alle regnbuens farger. Kaskader av fargesprakende glitter forvandler spøkelsestivoliet til et magisk eventyrland der psykedeliske vinder blåser støv og spindelvev av fiolinene og trompetene til det ensomme tivoliorkesteret.

Et lite rist på glasskulen, og orkesteret tørker vekk sine triste tårer og spiller opp til dans for knirkende karuseller. Drømmende koringer svever om kapp med glitrende snø, julebjeller og blankpussede messingtoner, og forvandler den matte glasskulen til en magisk symfoni for slitte sirkushester og andre som må feire julaften alene.

Dette er The Chairs’ andre  julesingel. To år tidligere kom  singelen «Three Days Away» som du kanskje hørte på kino, hvis du var en av dem som fikk med deg norske Mongoland. Ellers er sjansen liten for at du har fått stifte bekjentskap med låta, den lille vinylsingelen ble nemlig presset i et unnselig opplag som stort sett havnet hjemme i stua til venner og kjente av bandet.

«Tears In The Makeup»-julesingel bør du derimot ha sjanser til å få med deg, så sant du er i besittelse av en platespiller og tråler antikvariater. For også denne julelåta er kun gitt ut på vinyl, må vite. The Chairs gjør seg liksom rett og slett best i det varme, «ekte» vinyl-formatet med sin smektende retro-psykedeliske symfoni. Så det er bare å sette stiften i «Tears In The Makeup» en gang til og dukke inn i The Chairs magiske julekule.

Dette er en redigert versjon av juleanbefalingen som ble publisert på musiq.no

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Norsk plateklassiker: The Chairs – «Gary´s Philosophy»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter