Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 12. januar 2016

Singelanmeldelse: Atlanter «Light»

JANSENS098

Artist: Atlanter

Singel: «Light» (2016)

Label: Jansen Plateproduksjon

 5

22. januar kommer Atlanters oppfølgeralbum til den spellemannsnominerte «Vidde», som kom i 2013. «Light» er andre singel fra den kommende platen «Jewels of Crime». Første singel var «Jareeze», som ble sluppet rett før jul 2015. Atlanter fortsetter på sett og vis der de slapp, men uttrykket er noe justert i forhold til førsteplaten. «Light» er en massiv låt som klokker inn på 6 minutter og 11 sekund. Det er fortsatt flinkispop med referansene i orden, dog uten at det går på bekostning av popsensibiliteten. Den afrikanske klimpringen er stadig til stede, men krautrocken er kanskje tonet litt ned til fordel for et mer amerikansk/vestlig uttrykk `a la veskystpop og psykedelia med prog-elementer. Arild Hammerø har uomtvistelig en god stemme, og med mindre mine hodetelefoner spiller meg et puss, så virker det som om vokalen kanskje er lagt litt lenger frem i lydbildet enn på forrige plate. «Light» er mildt sagt et lovende frampek om hva vi har i vente.

 

 

Ærbødigst

Lars Junge

 

 

Sjekk også:

Atlanter001 Øya 2013: Atlanter Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

 

Øya 2014: Kolstø / Atlanter / Frøkedal – Kjente takter fra nye konstellasjoner

Ørkenblues og Atlantersus

Et av årets norske album: Atlanter – Vidde

Én kommentar til “Singelanmeldelse: Atlanter «Light»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter