Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tommyo Anbefalinger 19. januar 2016

Ronny Pøbel på John Dee: Så Lykkelig Atte

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_01
Kvelden på John Dee startet med tre kule forband: Hello Radio, Gribbene (m/Ronny Pøbel på trommer) og Deepthroat Diaré. Alle tre leverte meget bra, og var verdt inngangspengene «alene». Hovedattraksjon var uansett Ronny Pøbel selv, i anledning releaseparty for den nye skiva «Nok Et Mesterverk». På John Dee viste Ronny Pøbel at han er sitt ansvar bevisst, og holder fortsatt 70-årenes rebelske musikkstil ved like. Attpåtil på morsmålet.

Tekst: Redaksjonen & Tommy Østby
Foto: Tommy Østby

Man blir rett som det er blåst av banen av respektløst kvasse melodier, rusten vokalbruk og et tekstunivers fylt av depressive og resignerte setninger og generell bannskap, som for å gi det rettmessige uttrykket, skriver Geir Atle Ellingsen i sin anmeldelse av Ronny Pøbels debutskive «Føkk Døkk!» fra 2007, og forsetter: Og lyden, ja, den er litt Trashcan Darlings, enda litt mer Sex Pistols og masse boogie `a la  Backstreet Girls (gjesteartist på John Dee lørdag 16. januar var nettopp Petter Baarli, journ.anm.), men aller mest Ronny Pøbel. «Føkk Døkk!» byr på rock’n roll i ekte punk-stil, rett frem samme hva den støter på. Heseblesende, hurtiggående og med drevne folk på instrumentene.

Setningene overfor oppsummer Ronny Pøbel anno 2016 like så bra, både live og på skive. Ronny Pøbel skriver om selvopplevde hendelser, og har hentet inspirasjonen fra barndommen og livet hjemme på Gjøvik.
– Jeg var fly forbanna når jeg skrev tekstene. Jeg har hatt det jævlig opp i gjennom, og syns ikke jeg har blitt behandlet noe bra, sier han i et intervju med musiq.no i forbindelse med slippet av den nevnte debutplata. Ronny Pøbel forteller videre: – Det må gå fort unna! En-to-tre istedenfor en-to-tre-fire, forklarer han. – Jeg driter i om jeg selger plater, jeg ‘speller for å spelle’.

‘Speller for å spelle’ gjorde Ronny Pøbel til gangs på John Dee lørdag 16. januar, og han framstår like fly forbanna. Salen er fylt med alt fra ungdommer til godt voksne. Publikum er dresset opp i alt fra sorte skinnjakker med nagler til røde kåper. Her er det rom for alle, og alle  trives i Pøbels selskap. De 13 første låtene er fra det nye albumet «Nok Et Mesterverk» med nye Pøbel-favoritter som «Jeg Ække Redd», «Så Lykkelig Atte», «Nok en raring», «Hjernedøde idioter» mfl. Så blar Ronny opp 12 gode gamle «klassikere» som «Brutal Mot Dritt», «Føkk Døkk», «Raseri» osv.

Ronny Pøbel byr fortsatt på rock’n roll i ekte punk-stil, rett frem samme hva den støter på. Heseblesende, hurtiggående og med drevne folk på alle instrumenter, og som stjerna på brystet signaliserer, er Ronny scene-sheriffen. Norge trenger utøvere som Ronny Pøbel.

PS Jada, jeg er muligens hakket for panegyrisk i hyllesten av Ronny Pøbel for en del av dere, i så fall, dra på Ronny Pøbel-konsert og gjør opp din egen mening. Vi tror ikke du vil angre.

 

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_02

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_03

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_04

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_05

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_06

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_07

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_08

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_09

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_10

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_11

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_12

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_13

Tommyfoto_2016-01-16_RonnyPøbel_14

2016-konsertene for nye skiva:
16.jan – John Dee – Oslo (Releaseparty på «Nok Et Mesterverk»)
22.jan – Onkel Aksel – Kristiansand
23.jan – Sjøboden Live Scene – Mandal
30.jan – Felix Pub & Scene – Lillehammer
5.feb – Smutthullet Pub – Ålesund
12.feb – Tapeo – mat og vinhus – Gjøvik
13.feb – Feelgood – Halden
27.feb – Kafé Larssen – Trondheim
4.mars – Fasting Kjellern – Kristiansund
5.mars – London – England

Setlist: Hey Hey (alle Svina i by´n), Tankekaos, Stempel i panna, Tapte hjerteslag, Jeg ække redd, Så lykkelig atte, Det eneste jeg skal gjørra, Byggeleder´n, Usosial bombe, Nok en raring, Den værste av de alle, Hjernedøde idioter, Vinter´n.
Superborger, Mandag, Radio, Sex Pistols, Ringnes Øl, Føkk Døkk, Borte Fra Meg, Katastrofe, Staten Er Ei Fitte, Møkk, Raseri, Brutal Dritt.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter