Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. januar 2016

Plateanbefaling: Remington Super 60 – «Go System Go!»

Munter og moden pop med stort retroperspektiv

Remington Superstar 60

 

Remington Super 60

 

«Go System Go!» (2006)

 

Cafe Superstar ‎– Cafe 001

 

Åpningen og tittelsangen gir meg assosiasjoner til en typisk filmscene utspilt i ”Blues Brothers” – ”They’ll never be caught”. En veldig flyktende og nynnbar instrumental som introduserer oss til hva Fredrikstad-bandet har å by på gjennom de kommende sporene på ”Go System Go!”.

Trioen består av casio-galningen Christoffer Schou (gitarer, orgel og programmering), Magnus Abelsen (vokal, bass, gitarer og programmering) samt vokalist Benedicte Sweinsson som også trakterer cello. I tillegg deler Fredrik Brarud og Henning Fjeld på trommeoppgavene og flere aktører er på banen for å ta seg av banjo, slide og blåsere.

Med dette ensemblet ligger alt til rette for fin-fin popmusikk, noe albumet også har resultert i. Fra rolige og nennsomme ”Everyone’s So Strange” og den sommerfornemmende caféchill-duetten ”Motorcars & Aeroplanes” via happy-go-lucky-instrumentalen ”The Impractical Guide To the Opposite Sex”. Deretter videre til Beatles-gjenklangen ”Here Comes Christmas”, makter Remington Super 60 å ta oss med på en reinskåren pop-tripp tilbake i tid så vel som en titt i fremtidigheten innen popmusikk.

På tross av en variert instrumentmeny blir alle sangene relativt jevnbyrdige for albumets skisse, og det er vrient å peke ut noe som skiller seg ut verken den ene eller andre veien. Tilbakelente popmelodier smått tillagt vokalharmonier og vuggende gitarakkorder er essensen.

Man hører mange favoritter i uttrykket; Professor Pez, KaRL BaRX, Haakon Ellingsen og The Tables. Men Remington Super 60 er først og fremst en trio med stor tro, og peiling, på vakre komposisjoner, og de gjør sakene bra her og lykkes med å være sin egen lykkes pop-smed.

 

 

Dette er en (små)redigert versjon av a nmeldelsen som ble publisert på musiq.no
Tekst: Geir Atle Ellingsen

 

Geir Atle Ellingsen er 35 år, opprinnelig fra Birkeland i Aust-Agder, all-time favorite band The Beach Boys!. Redaktør hos Musiq.no fra 2004-2011, skribent fra 2002.Jobbet som frilanser i lokalradioer og lokalaviser.Laget musikkfestival i 2005 og 2006, samt konsertarrangør fra da og til nå. Jobber nå som kulturprodusent på Ingebrigt Davik-huset i Brattvåg. Ellers jobba som bookingagent og manager for hhv. 6 og 2 band/artister – mest på idealistisk grunnlag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter