Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 2. februar 2016

Singelanmeldelse: Snøskred “Lexington Hotel”

Artist: Snøskred

Singel: “Lexington Hotel”

Plateselskap: Riot Factory

5

 
Snøskred Lexington Hotel

 
Nå begynner det nesten å lukte korrupt her, men IGJEN står trønderlabelen Riot Factory på trappene med en kanonutgivelse som vi bare MÅ ta tak i. Denne gangen handler det om det snasne indiepopbandet Snøskred, som straks er klare med sitt nye album; “Empty House”.
“Lexington Hotel“ er andre singel fra den kommende platen. Det er en rolig, mid-tempo sak som siger avgårde på cruise control med enkle trommer og slappe congas liggende oppå. Søvning vokal kommer inn over en loopende basslinje, mens Sonic Youth-aktige gitardetaljer fades inn og ut i bølger, som på de varme platene (“Murray Street“, “Sonic Nurse“) i perioden da Jim O’ Rourke var medlem av bandet.
“Lexington Hotel” er en sjeldent uanstrengt og kul låt som slentrer avgårde med senkede skuldre. Produksjonen er også spot on. Alt stemmer (som oftest er det noe som irriterer. Ikke denne gangen).
Dette er et spenstig singelvalg som neppe kommer til dominere spillelistene til NRK P3, men det får være statskanalens tap (Jeg googlet Snøskred + “Lexington Hotel” + NRK P3 for ikke å drite på draget. Skjønner ikke hvorfor jeg bekymret meg. Fikk selvsagt bare treff på reelle snøskred).
Det låter subtilt og kontrollert, og man får assosiasjoner til band som The White Birch og Codeine – dog uten at Snøskred nødvendigvis er like saktegående. De ligger på en ærlig 100 BPM, mens nevnte band ofte var nede og snuste på 70. Tidlig Radar Bros kan kanskje også nevnes i samme åndedrag, i likhet med enkelte av platene til Yo La Tengo (“Painful“). De har godt med luft i låtene.
Hadde jeg vært musikksjef i P3 hadde den blitt A-listet på røde rappet.

Lars Junge

 

 

Snøskred spiller på Trondheim Calling torsdag 04.02 Moskus // Fredag 05.02 Olavshallen
snoskred

 

 

Sjekk også:

 
snoskred_puzzle

Singelanmeldelse: Snøskred “Puzzle”

 

Hvilke fem album er Snøskreds største inspirasjonskilder?

Albumanbefaling: Snøskred – Whiteout

Deichman anbefaler: Snøskred – Come Closer

Drømmestøy: Snøskred – We Are

The Avalanche skifter navn til Snøskred – slipper 7″ og musikkvideo

The Avalanche: de beste konsertene vi har gjort!

The Avalanche innfridde på by:Larm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter