Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 3. februar 2016

Platemeldelse: Electric Eye «Different Sun»

Artist: Electric Eye

Album: “Different Sun”

Plateselskap: Jansen Plateproduksjon

5

electriceye

Dronete krautrock er vinden som nær sagt aldri før. Det spirer og gror i den norske psych-rock faunaen. Bergenske Elecktric Eye leverer her sin tilsynelatende ikke spesielt vanskelige andreplate. Bandmedlemmene er på ingen måte noen blåøyde noviser, men har fartstid fra andre renommerte prosjekter som The Megaphonic Thrift, The Low Frequency in Stereo, Hypertext, The Alexandria Quartet og Junip. Eimen av både 1960- og -70-tallet henger tungt over “Different Sun”, men produksjonen ankrer likevel platen i 2016.
Til tross for at låtene er særs esoteriske og utflytende, ligger det likevel alltid en poplåt i bunn. En mild og fin melodilinje som krydres med orgel, baklengs gitarsoloer og gammeldags (eller nymotens?) bånd-ekko. 70-talls fuzz-lyd med slide, kor med to tonn romklang som på “Heavy Steps On Desert Floor” (ikke ulikt britiske The Bees’ retro-lefling).
Vokalen ligger ganske langt inne i produksjonen og alle skjønner at tekstene ikke står i førersetet på denne platen. Uansett hvor mange lag og ulike greier som pågår på samme tid i lydbildet, kjennes det merkelig nok aldri som om det for mye. Det er mektig uten å bli anmassende. Den vektingen der er vanskelig å få til. Lydbildet fremstår som veldig widescreen i mine ører (åpne Sony MDR MA900 og on ear Aiaiai TMA X).
Albumet består av fem låter fordelt på 40 minutter. Det er i grunn ganske klokt, for erfaring tilsier at når en plates spilletid nærmer seg en time – blir man som regel mett. Det blir aldri tilfelle på “Different Sun”. Man vil ha mer.

Electric Eye spiller på Blå 17. februar.

Lars Junge

Sjekk også:

 

Oslo Psych Fest 2015: Electric Eye

Electric Eye Oslo Psych

Foto: Łukasz Solawa

 

Mer om Electric Eye

ps1 Electric Eyes låt «Tangerine» fra debutalbumet«Pick-up, Lift-off, Space, Time»i 2013 kom på 6. plass på årets-beste-norske-låter 2013-lista til bloggredaktøren.

ps2 Electric Eyes låt «Bless» er bobler på årets-beste-norske-låter 2015 lista til til bloggredaktøren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter