Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 23. februar 2016

Vev – 5 om bøker og musikk

Vev-coverfinal2

Englestøv skiftet navn til Vev høsten 2015. Vev fra Telemark består av medlemmer fra Swanlike, Wango og Wauwatosa for å nevne noen bandnavn langt uti alfabetet. Gruppa har nylig sluppet en EP der Tobias Ørnes Andersen fra Shining og Aiming for Enrike spiller trommer. Nå, Vev-medlem Halvor Strand i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste?

Jeg har nettopp lest ferdig «Innsirkling» av Carl Frode Tiller. Før denne leste jeg «Europa» av Amalie Kasin Lerstang. To veldig bra bøker. Jeg leser som regel på telefonen, via appen eBokBib. Det er veldig praktisk. Også slipper jeg å skifte pære i nattbordslampa.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? Hvordan skulle det vært?

Det har jeg på en måte allerede gjort med prosjektet «Å dra og aldri vende tilbake». Der laget jeg en roman og en plate som fortalte den samme historien fra to ulike synsvinkler. Hvis jeg skulle gjort noe liknende, så ville jeg kanskje ha valgt å lage musikk til barneboka «Where the Wild Things Are». Den er så konsis og enkel i formen, noe som gjør den veldig fin og ganske rørende. Jeg tror at musikken til Vev kunne ha underbygget det drømmende og sentimentale i historien på et ganske tidsriktig hipstervis.

3) Hva er din favorittbok?

«Ut og stjæle hester» av Per Petterson! Jeg gleder meg til å lese denne på nytt, og nok en gang bli oppslukt av skjønnheten i setningsoppbygningen og samtidig kjenne på følelser og atmosfærer som om jeg skulle ha opplevd disse tingene selv. Jeg var ikke klar over at bøker kunne være så bra før jeg leste denne boka.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Bon iver – Bon Iver og James Blake – James Blake. To titler som reflekter tilbake på artist/band, og som står igjen som høydepunkter i min platejakt de siste åra. Frank Ocean er jeg også over gjennomsnittet begeistret for. Håper han slipper plata si snart…

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?


Lars Vaular. Fin forfatter og fantastisk formidler. Bedre til å rime enn meg, jf. forrige setning. Eller Erlend Loe. Fordi han virker som en fantastisk fyr, og fordi han skriver på twitter fra tid til annen at han øver på gitaren sin. Eller Per Petterson. Fordi Per Petterson.

 

Videoen til «I andres øyne» fra 2015:

Videoen til «I andres øyne» er filmet på Notodden, med Notoddenfolk både foran og bak kamera. Ida Frømyr Borgen og Marcello Valerio, begge fra Notodden, spiller i videoen, som er filmet i Skatehallen, i Hydroparken og i Heddals dype skoger. Det er heddølen Halvor Nordal Strand som står bak både låta og videoen. Dette er både Marcello og Halvors musikkvideodebut.

Vev – I andres øyne from Vev on Vimeo.

 

Sjekk også:

Å dra og aldri vende tilbakeEnglestøv: Musikkvideo / Album og Roman / Intervju. Foto Bjørn Tore Moen.

 

Swanlike bruk Swanlike: Fin elektropop fra Notodden. Foto: Mats Taugard Bakken.

 

Sjekk også:

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

 

Du kan låne bøker hos oss.

Du kan låne musikk hos oss.

2 kommentarer til “Vev – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter