Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 26. februar 2016

Singelanmeldelse med video: Mayflower Madame – «Weightless»

Artist: Mayflower Madame

Singel: «Weightless»

Plateselskap: Night Cult Records

4

Tekst: Bent Inge Hvitstein

Mayflower Madame har på relativt kort tid rukket å skaffe seg god erfaring fra ulike musikkscener. De har vært Ukas Urørt på P3, spilt på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood, gitt ut en EP («Into the Haze» (2013) og hatt oppvarmingsjobber for blant annet Crystal Stilts, Disappears, Moon Duo og Night Beats (sistnevnte har for øvrig nettopp kommet med en ny plate, «Who Sold My Generation», som har blitt jevnt over godt mottatt av kritikere).
Musikalsk beveger Mayflower Madame seg mye i det samme landskapet som disse nyere bandene, men det er også mange og gode referanser til åttitallets postpunk og postrock. De bruker selv disse betegnelsene på musikken de lager, sammen med psykedelia og shoegaze, noe jeg lett kan stille meg bak.

«Weightless» er en forsmak på plata «Observed in a Dream», som blir sluppet 22. april.
Samme dag er det slippkonsert på Internasjonalen. Den nye singelen har et herlig driv, med enkle gitarriff som raskt fester seg. Når den dype vokalen så slår inn etter 41 sekunder er det lett å drømme seg tilbake til So What!, for de som måtte huske den legendariske rockeklubben i Grensen 9; denne låten ville sklidd rett inn i det faste repertoaret til dansegulvet i kjelleren en lørdagskveld. Mayflower Madame serverer en låt som drypper av mørke kjellere, men som likefullt kan tas med ut i parken på en solskinnsdag. En mørk atmosfære og en iørefallende melodi er beskrivende for låten, som allerede er godt innviet hos P3.

Fireren på terningen vipper nesten opp et hakk, men ankepunktet må være at jeg føler at det ligger noe uforløst over «Weightless». Jeg skulle rett og slett ønske at låten varte lenger, det henger igjen en følelse av at den ikke er helt ferdig når de avslutter etter 2:36. Jeg venter på at den skal skifte retning på et punkt; at det skal komme et klimaks, eller like gjerne et antiklimaks, noe som setter en ekstra spiss på låten. Kanskje er det for å gi oss en radiovennlig forsmak på plata?
22. april får vi svaret på om Mayflower Madame har dette lille ekstra i bakhånd. Basert på denne singelen, og Ep’en fra 2013, er det all grunn til å glede seg til debutplata.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter