Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 3. mars 2016

By:Larm 2016 – Virgin Suicide (DK)

imageedit_1_6019960962

Danske Virgin Suicide spiller anglofil 80-talls gitarpop. Litt Smiths, litt Stone Roses, litt Ride – men med en vokal som er påfallende lik Suedes Brett Anderson.

Tekst: Lars Junge
Foto: Liisa Leesment og Martine Lund

Gutta i bandet ser ut som de er født på 2000-tallet – ikke en dag over 16 år gamle, komplett med dunbart og det hele. Ungfolene tolker gamledager (altså 80-tallet) på samme måte som puristene/nostalgikerne Pete Berry & The Shake Set tolket 60-tallet. Disse unge danskene tar for seg en musikalsk epoke som de finner fascinerende og estetisk hjemme i, men som de ikke levde under. En epoke som stadig er høyst levende for oss som begynner å dra på årene.
Uansett, tolkningen deres er upåklagelig, selvsagt ikke bedre enn the real thing, men likevel. Alle markørene er på plass: gitarsoundet, vokalen, bassgangene. Til og med live-trommene har et 80-talls sound, (lydteknikeren må ha kjørt trommene gjennom et filter eller noe). Virgin Suicide er store i Danmark. Kommer de til å nå opp her? Det spørs. Den tidsriktige 80-talls jangle-pop greien veier ikke like tungt her til lands – ennå.

 

liisaleesment-7897

martinelund

 

martinelund-3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *