Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 3. mars 2016

By:Larm 2016 – Whales &This Lake

rsz_whales_thislake_olechristianeklund-4174

Tekst: Lars Junge
Foto: Ole Christian Eklund, Liisa Leesment og Martine Lund

Disse unge folka er nominert til årets Urørt. (funfact, det er samme tekstforfatter som står bak merkevarenavnene By:Larm og Urørt). På slaget 23.30 kommer vokalisten ut på scenen og drar i gang en a acapella med vocoder. Det låter knall og sitter hundre prosent. Vi blir fanget inn av hans besnærende stemme. De to andre, på henholdsvis trommer og synth/gitar, kommer inn og setter i gang showet. For det er et show. Med lys og koreograferte bevegelser. Og alt sitter. Skulle egentlig bare mangle, siden mesteparten av musikken ligger på backtrack, men likevel, de akustiske elementene er der.

Whales & This Lake spiller en slags elektropop med et lite emo-mørke som bakteppe, og det er godt håndverk. Vokalisten fremstår som ganske dreven tross sin unge alder, og tar virkelig tak i rollen som frontfigur. Akkurat der er det mange som kommer til kort. Kudos for det.

Refrengene kommer bang on der de skal, og varer på nanosekundet så lenge som de skal, helt etter oppskriften. Sjangermessig er dette god fisk. Låtene er gode, og de ser bra ut på scenen. Spotify-tallene deres er lovende (600 000 strømminger pr. nå), så fremtiden ser lys ut for Whales & This Lake.

 

Whales_ThisLake_OleChristianEklund-4136

martinelund-3

martinelund-4

martinelund-5

LiisaLeesment-79351

LiisaLeesment-79402

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter