Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. mars 2016

By:Larm 2016 – Ary

Foto: Stian Schløsser Møller

Foto: Stian Schløsser Møller

Ary tør å stole på sitt eget talent, det viste hun på Sentrum Scene i går, der stemmen og sceneposinga sto, nettopp, i Sentrum. I kulissene, bak til høyre på scenen, fylte to choir boys  inn vokal nå og da, mens Fay Wildhagen bidro med gitarskisser. Et sceneoppsett som ga unge  Ary rom å boltre seg i.

Tekst: Victor Josefsen /Foto: Stian Schløsser Møller (front)

Som med de fleste av årets By:Larm-utøvere er Ary flink, og som skribent-kollega Lars Junge hvisket meg i øret under Dagnys forestilling på samme scene en time senere: Ordet «flink» oppsummerer årets By:Larm opptredener. Flink teknisk, flink performance og flink musikk.
Og da mener vi FLINK. Årets By:Larm-artister har nok stått timesvis forans speilet på studenthybelen og øvd på sceneposeringer og vokalakrobatikk. Derfor må de sette alle kluter til, alt må stemme, denne ene kvelden i spotlighten, for å skille seg ut fra «den gemene hop».

Ary går i fotsporene til andre norske elektronica-artister, for det er rytmisk, til tider bombastisk, electronika-relatert uttrykk vi får servert, selv om Ary roer det hele ned på slutten av settet. Arys force er stemmen, i likhet med flere andre av årets By:Larm artister (f.eks. dePresno). I tillegg har hun sceneutstråling, hun så ut til å kose seg på scenen, noe som smittet over på publikum.

På sitt mest intense gikk det unna i kjapt tempo, med heftige beats, der diverse småeksotisk krydder var dunket inn i «Arys heksegryte». Til tider overdøvet musikken stemmen hennes, og et par ganger bommet hun på mikrofon-avstanden slik at vokalen ble særdeles lav, men på Sentrum Scene viste Ary uansett at hun er en artist å regne med framover og en vokalist/frontfigur som vet hva hun driver med. «Jo, da, Ary vil nok gjøre det stort», tenkte nok flere publikummere etter Arys opptreden.
 

Foto: Endre Lohne

Foto: Endre Lohne

ARY-Endre_Lohne_2 Foto: Endre Lohne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter