Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: admin Anbefalinger 4. mars 2016

Vinner av Nordic Music Prize: Band of Gold

I går, torsdag 3. mars, ble Phonofile Nordic Music Prize delt ut i Tono-Loungen på Youngstorget. Det er en nordisk jury som har plukket ut 12 nominerte artister fra de nordiske landene, og en internasjonal jury valgte en vinner: Band of Gold.

Dett er første gang et norsk har vunnet denne prisen. Her er juryens begrunnelse:

– Band of Gold’s debut album united all the judges in praise for its skillful, fascinating melding of varied styles and tropes. It is an album steeped in the traditions of classic pop rock from Abba to Fleetwood Mac; dazzling arrangements and harmonies, great tunes, terrific playing.

But there is something more unusual at work here too, a sense of experimentalism and the maverick. These tensions and juxtapositions are what makes this such a rich and nuanced record, one that sticks in your head after just one listen and where you fill find more on each listen.

Band of Golds album tronet øverst på flere av våre skribenters årets beste album lister i fjor.

 

 

Band of Gold – Band of Gold

Big Bang-heltene Nicolai Eilertsen og Olaf Olsen allierer seg med Nina Elisabeth Nordtvedt, dytter låtene hennes gjennom sin særegne maskin og ut i andre enden får vi det jeg opplever som årets beste norske album.

Det hele er gjennomsyret av en tilbakelent popteft det er en glede å observere. Hooklinjene har en udiskutabel gjenklang fra [fyll inn ditt favoritt-tiår], ja, for det har noe tidløst over seg, dette.

Og bærer ikke omslaget noen referanser til ABBAs svanesang The Visitors?

Frank Michaelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter