Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Silje Ramleth Anmeldelser 5. mars 2016

by:Larm 2016 – Electric Eye

Electric_Eye __Oeyvind_Toft_2016_001

Det var ikke det at forhåpningene til denne konserten var så enormt høye, men jeg hadde gleda meg til å se Electric Eye live. Jeg lider dessverre av énsangs-syndrom på Spotify, så den allerede hyllede sangen her på bloggen, Tangerine, har blitt spilt MANGE ganger, mens andrealbumet Different Sun kun et par.

Tekst: Silje Ramleth
Foto: Øyvind Toft

Det låter bra, veldig bra. Seige og tunge satser som gjør at du har lyst til å ligge og bade i ølen som står foran deg og lytte med lukka øyne – kanskje bare meg? Noen blant publikum så i alle fall ut til å ha vært inne på en lignende tanke der de sto med hodet bøyd over glasset og vugget.
Wah-wah, grøtete vokal og gjenklanger fortryller meg bort fra selve situasjonen, og det er nærmest en énsangskonsert vi overværer – helt i min ånd. Kun under Mercury Rise, som er litt mer upbeat og country-rocka, rykker det litt i dansefoten til publikum. To yngre menn prøver seg på en moshpit, men de hadde ikke analysert resten av lokalet godt nok, så det endte med mange øyne som rulla fra Uhørt og til himmelen.

En halvtime her føltes egentlig nok. Det var trangt om plassen i lokalet, og den innadvendte stemninga jeg hadde satt meg i gjorde at jeg trengte luft, men jeg hadde enda ikke fått høre sangen som jeg håpa de skulle spille. Jeg ble derfor litt snurt da bandet helt på slutten av settet lekte sitar-luremus. Introen til Tangerine strømmet ut av høytaleren som en virvelvind og publikum jubla, før de tok på seg sine lureste smil og la fra seg gitarene og gikk av scena. Well played, Electric Eye. Well played. Jeg får høre den 20 ganger til på Spotify, da. Skal til og med høre på hele albumet noen ganger til.

Electric_Eye __Oeyvind_Toft_2016_012

Sjekk også:

electriceye

Platemeldelse: Electric Eye “Different Sun”
Oslo Psych Fest 2015: Electric Eye
Mer om Electric Eye

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter