Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 6. mars 2016

By:Larm 2016 – Alice Boman

Foto: Stian Schløsser Møller

Foto: Stian Schløsser Møller

Tekst: Katrine Judit Urke

Svenske Alice Boman starter Rockefeller-konserten aleine med «Waiting» før hun får med seg sitt sortkledde band. Sammen framfører de mest nyere materiale, men er også innom eldre låter som «Over».

Alice Boman står selvsikkert ved det røde keyboardet og synger like sterkt som på plate. Mot slutten kan vi imidlertid føle på kroppen at dette er en av By:Larms siste konserter, 00.30 på lørdag; artistens materiale oppleves tidvis som vuggesanger. Det tar seg opp på siste låt, da står Alice Boman atter aleine på scena og framfører det hun introduserer som «Heart On Fire». Teksten er direkte, akkurat slik som hun selv har uttalt at hun foretrekker det, og ordene om ulykkelig kjærlighet treffer hardt.

Alice Boman og de andre musikerne står proft og nærmest hypnotiserende støtt på scenen. Sammen med den varme musikken skaper tilstedeværelsen en effekt som får tankene til å gli ikke bare mot vuggesanger, men også mot bandet som spiller på utestedet i tv-serien Twin Peaks. En fornemmelse av å bli litt forflytta i sted og tid – en behagelig avslutning på årets By:Larm.

 
Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog
 

Sjekk også:

Den svenske folk-kometen Alice Boman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter