Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 6. mars 2016

By:Larm 2016 – Magnus Bechmann

Magnus Bechmann er bare 19, men høres ut som han har spilt i band i 17 av dem. Resten av bandet ser heller ikke ut som de er særlig eldre enn ham. Ikke er de blyge på scenen heller.

Tekst: Lars Junge / Foto:  Malin-Charlotte Aagesen

Nå kan vi endelig begynne å høste fruktene av at skolene har begynt å drille elevene i å ha framføringer foran resten av klassen i fra ung alder. Denne nye generasjonen er helt komfortable med å stå foran en folkemengde. De er blitt mer “amerikanske”, mindre tynget av jante. Som følge får vi nå artister som er tryggere på selv selv, og dermed er i stand til å levere på et høyere nivå.

Magnus Bechman på Vekrstedet. Foto:

Magnus Bechmann på By:Larm, Verkstedet.

Bechmann er blitt sammenlignet med Sondre Lerche. Det kan jeg forstå. Begge har referanser som er mer gammelmodige enn sine jevnaldrende gjerne ville ha listet opp. Sondre Lerche med Elvis Costello og Van Dyke Parks. En fellesnevner for de to er et britisk band som har dukket opp hyppig i det siste som referanse for mange “smarte” band: Prefab Sprout. Inspirasjonen derfra er tydelig i Magnus Bechmanns musikk. Ren og kompleks pop med mye taktskifter og koringer. 80-talls gitarpop er i vinden som aldri før, og det verste er at det nesten låter bedre enn det gjorde den gang da (wow!, red.anm.).

Mangus Bechmann på Vekrstedet.

Magnus Bechmann på By:Larm, Verkstedet.

Bechmann lirer av seg hooks som ingenting. Han spiller bass selv, men ikke fordi han vil ha en enklere jobb siden han også synger, han spiller nemlig ganske så avanserte basslinjer. Bassen er ikke et hvileskjær i denne musikken. Han jobber mye med bassen.
En ting som unge, flinke band ofte mangler, er sjarme. Tekniske begavelse kommer som regel på bekostning av noe annet, ofte kommunikative evner. Så er ikke tilfelle med denne unge mannen. Her renner det over i alle bauer og kanter. Konserten på Verkstedet var en fest. Magnus Bechmanns band oser av spilleglede, samtidig som de evner å være smarte i løsningene. Det er mulig jeg tar skammelig feil, men i mine ører lukter dette av Steinerskole, men det er god ting i dette tilfellet.

“Det var sykt gøy å spille for dere”, sa han før settets siste låt, og det hersket ingen tvil om at han mente det. Det var “sykt gøy” å høre på også. Vi gleder oss til albumet!

 

Magnus Bechmann. Foto: Malin Charlotte Aagesen

Foto miniatyrbildene: Lars Petter Sødal Bergsmark, Håkon Sageng Carlin

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter