Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anmeldelser 9. mars 2016

By:Larm 2016 – Baio

Baio_1800px-2

Tekst og foto: Nikolaj Blegvad

“Let’s pretend it’s June. Let’s pretend we’re in Lanzarote.”

En sky og genert Baio var kommet sig igennem lidt over første halvdel av sit pulserende, let eksperimenterende og absolut også kontrollerede show på Oslos lille Gamla-scene.

Sammen med sin guitarist fremførte Baio sit soloprojekt denne mørke vinteraften, langt væk fra New York og Vampire Weekend, som han ellers er bassist i.

Hans soloproduktioner er gennemarbejdede, mangefacetterede, nuancerede og til tider ekstremt rå med en fremadrettet dynamik, men med backtracks, lidt keys og en guitarist kom Baio ikke nær så langt som til sokkeholderne av sin egen musik med denne koncert desværre.

Baio_1800px-1

Han dansede rundt, ofte med ryggen eller siden til scenekanten. Han nød det muligvis. Han var fjern, men var også drømmende, og hans timing var egentlig virkelig god rent musikalsk, men midt i alt dette formåede han at skabe et vakuum eller et tomrom, som i bund og grund bare gjorde det hele fladt og uinteressant.

Hans electro og synth-pop med tendenser til elementer af house stråler ellers af energi på hans indspilninger, men på Gamla fik han ikke helt overbevist publikum.

Drømmen om at være på Lanzarote en varm junidag skabte intet andet end et håb om at være et andet sted, end der hvor vi alle sammen var; som svedende musikere eller halvt gyngende sammenstuvede publikummer i det lille koncertlokale. Og selv da han ivrigt prøvede at få folk i omdrejninger med et nummer som Sister of Pearl, der med sit up-tempo og sin britpop-feeling ellers burde have været en sikker vinder, fik vi et bevis på, at Baio nok måtte forblive ved drømmen om Lanzarote eller andre varme strøg denne gang.

Måske var det tomheden; en næsten forladt scene og et lille band uden musikere, som med et hav af guitareffekter og en setliste bygget på et fundament af backtracks, der gjorde, at udfaldet blev som at danse med lukkede øjne alene. Det kan være helt ok, men noget helt andet end en koncert.

 

Sjekk også:

Baio i Vampire Weekend har remixet Young Dreams

Vampire Weekend: Et av de mest interessante og artige indie-pop-bandene i verden

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter