Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 9. mars 2016

By:Larm 2016 – Siv Jakobsen

Levende live

 Tekst: Frank Michaelsen

Mange av By:Larm-konsertene i år består av store deler ferdig innspilt musikk. F.eks. er vokal og bass live, mens de 30 andre lydene vi hører er spilt inn i studio. At det finnes økonomiske / praktiske årsaker til dette, så vel som estetiske, tviler jeg ikke på.

Derfor føles det godt å høre en konsert der en helt spesiell omtanke er lagt i liveproduktet.

Velskrevne låter dandert i lekre strykerarrangementer er den enkle måten å beskrive konserten til Siv Jakobsen på. Men det er så mye mer. Historiene bak sangene (den sinte asiatiske damen som Siv forteller at hun kræsjet inn i bilen til), vokalen (stødig med flagrende vibrato), pianisten (Einar Stray, fullblods artist selv). Det hele var rikt på kvaliteter og de fantes i alle ledd.

Da Siv hadde spilt den siste låta deltok jeg i en lang applaus. Publikum reiste seg også. Man skjønte at alle parter var enige i at det hadde vært en spesiell konsert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter