Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 22. april 2016

Musikalske sidespor – uke 16/2016

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Bilde: Lush

Cate Le Bon
Aktuell fordi: nytt album, «Crab Day», der denne walisiske dama fortsetter i samme spor som på sine tre første album; det er skeivt og smått pyskedelisk, med mange melodiøse krumspring og gitarer som får utfolde seg ganske fritt. Til tider høres hun ut som en kvinnelig versjon av Pink Floyd fra slutten av sekstitallet. Glem alt du kan om standard låtstruktur og lettforståelige låttekster. Cate Le Bon liker å utfordre konvensjonene, og hun skaper sitt eget musikalske univers med misunnelsesverdig musikalsk kvalitet.

Svankropp
Aktuell fordi: dette svensk-norske bandet har kommet med en ny singel, med tilhørende video. «Blush» er en fengende låt som spriker mellom sjangrer, med shoegaze som et utgangspunkt. Selv beskriver de det som science fiction. På videoen til låten har de fått med seg den svenske døvetolken Tommy Krångh. Dette er originalt og kreativt på mange plan, og Svankropp kan sjekkes ut live på Buckleys tirsdag 26. april.

Lush
Aktuell fordi: som de fleste andre 90-talls-band de siste årene, har også Lush tørket støv av instrumentene. De har gitt ut en 4-spors EP, «Blind Spot», som rommer mye nostalgi. Musikken er ikke spesielt nyskapende, men for de som har vokst opp med drømmelandskapene til diverse band fra samme epoke, er dette gjenkjennelig og behagelig. Et trivelig comeback.

e]

Damien Jurado
Aktuell fordi: lørdag 23. april spiller han på Café Mono (utsolgt for lenge siden), og nylig kom hans tolvte studioalbum på markedet, «Visions Of Us On The Land». Denne skiva kompletterer det som skal være en slags trilogi, der «Maraqopa» og «Brothers And Sisters Of The Eternal Son» var de to første. Jurado har i mange år vært en kritikerfavoritt som ikke har nådd ut til de store massene. Det er aldri for sent, og nye lyttere kan grave frem mye gull fra hans snart tjue år lange karriere.

Uncanny
Aktuell fordi: 1. april slapp de EP’en «Uncanny EP», som er et knippe på fire instrumentale låter. Dette er harmonisk og gitarbasert rock med trykk på både gitarbasert og rock, men med hardtslående trommer og drønnende bass som akkompagnement. Mørk, tung og fengende rock er merkelappen herfra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter