Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 25. april 2016

Seshen/Hans/Fredrik + Christian Wallumrød på Deichmanske 25. april

Akustisk og improvisert musikk 25. april klokka 18.00 på Deichmanske Bibliotek, Foredragssalen med Seshen/Hans/Fredrik + Christian Wallumrød. Les mer om prosjektet.
Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Prosjektet kom sammen ved at Seshen, Hans og Fredrik som alle er studenter ved det frie kandidatstudiet på Musikkhøgskolen, begynte å spille sammen og ta timer med Christian Wallumrød i friere former for improvisasjon. I løpet av disse timene har de også fått spilt en del sammen alle fire, og Christian, med sin meget lyttende tilstedeværelse, har blitt et fint tilskudd til den lavmælte trioen.

Musikerene har hver for seg bakgrunn fra bl.a. japansk musikk og kultur, norsk folkemusikk og jazzmusikk, og alle driver mye med fri improvisasjon i forskjellige sammenhenger. Påvirkningene fra nevnte bakgrunner siver inn i det fritt improviserte materialet, som for øvrig handler mye om sammenblanding av klanger, og kollektiv energi og framdrift uten for stor lydtetthet. Bandet jobber i høy grad med å blande tonalitet og andre «vanlige» musialske parametere med lydlige teksturer, til en helhet der begge sider styrker hverandre.

Utenfor dette prosjektet jobber Seshen mye med dans og bevelgelse i kombinasjon med musikk. Hans gjør mye folkemusikk, og annen musikk i møtepunktet mellom folkemusikk, jazz og improvisasjonsmusikk. Fredrik jobber mest med akustisk friimprovisasjon og musikk innen et langstrakt og minimalistisk landskap. Christian er kjent fra en rekke prosjekter, som sitt eget Christian Wallumrød Ensemble, og improvisasjonskvartetten Dans les arbres.

Seshen – vokal
Hans P. Kjorstad – fele
Fredrik Rasten – gitar
Christian Wallumrød – flygel

Facebook event: Seshen/Hans/Fredrik + Christian Wallumrød

 

Sjekk også:

I anledning Vilde&Inga (som har jobbet med Christian Wallumrød) og Frittgående Orkester på Deichman i 2012 gjorde vi et intervu med dem. Her forteller de bl.a. om hvorfor hovedfokus er på impro.

Kim Myhr om impro

Mer eller mindre om impro, sjekk her.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter