Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 29. april 2016

Musikalske sidespor – uke 17/2016

Et av ukas musikalske sidespor: commonplace sparker fra på sin selvtitulerte debut-EP.Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Foto: Pressebilde

Eera
Aktuell fordi: ny video til låten «Drive With Fear» kom denne uka. Låten er en av fire på en selvtitulert EP som nylig kom på markedet. Den største inspirasjonskilden er ifølge henne selv PJ Harvey, men også Cat Power, Jeff Buckley og Elliott Smith har preget låtskrivingen hennes. Personlig får jeg også lette assosiasjoner til Jenny Hval/Rockettothesky i enkelte partier. God inspirasjon med andre ord, men Anna Lena Bruland, som er hennes egentlig navn, har på fint vis blandet dette sammen til noe eget; variert og sjangermessig tøyelig, med både elektroniske og rocka innslag.

Kyle Craft
Aktuell fordi: denne karen debuterer idag med albumet «Dolls of Highland», hvor han blant andre introduserer karakteren Ziggy Sawdust. Sørstatsvarmen og indre konflikter mellom kirkegang og djevelens musikk er bakgrunnsteppe for det som kan beskrives som et karnevalsk album med diverse obskure karakterer. 1970-tallet, Bowie og glam rock finnes igjen i både stil og tekster. Kyle Craft har en sterk stemme på flere måter, og bringer oss historier om livets skitne bakgård.

Sam Beam & Jesca Hoop
Aktuell fordi: mannen bak Iron & Wine har slått seg sammen med Jesca Hoop og laget albumet «Love Letter for Fire». Det låter poetisk og mørkt, ensomt og harmonisk. For det meste enkelt instrumentert; stemmene til Beam og Hoop spiller hovedrollene, og de kler hverandre godt. Kjærlighetslåter for ulike anledninger og stemninger er essensen i dette vellykkede samarbeidet.

commonplace
Aktuell fordi: Riot Factory er på farta igjen. Denne gangen er det post punk/hardcore-sammensetningen commonplace som har kommet med en selvtitulert EP. Aggressivt og upolert, med en atonal vokal som ofte nærmer seg grensen for hva som er hørbart, men det fungerer. Dinosaur Jr. dukker opp i bakhodet når jeg hører gjennom låtene. commonplace lager melodiøs støy som burde appellere til alle som liker styggpen musikk.

Bombino
Aktuell fordi: gitarkløpperen fra Niger kom nylig med et nytt album, «Azel». Her toner han rockegrepet litt ned fra «Nomad», der Dan Auerbach fra The Black Keys var produsent. Bombino tar et lite steg tilbake mot det vi må anta er røttene fra oppveksten. Musikken hans er en god blanding av afrikanske rytmer og tradisjonelle bluestoner, ispedd en liten dæsj reggae. Nok en gang leverer han et stemningsfullt og fengende album spekket med jamrende gitarriff.


 

Sjekk også:

EP-anmeldelse: Undergrünnen «Ørkesløs Fryd EP»

Roskilde 2013: Bombino virvler opp til ørkenstorm

Øya 2015 – Jenny Hval: Summertime madness

Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

Jennys video

Albumanbefaling: Dinosaur Jr. – I Bet On Sky

Dinosaur Jr. på Chateau Neuf/Betong

The Black Keys på Øyafestivalen

«Ziggy played guitar…»

Øya 2013: Cat Power

Et mesterverk: Elliott Smith – Figure 8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter