Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 4. mai 2016

Todd Terje utgir nye versjoner av Beraneks «Dra Te Hælvete»

Beranek Dra Te Hælvete

I mai 1981 så Beranek sin kultklassiker «Dra Te Hælvete» dagens lys via en 7″- utgivelse på Mind Expanding Records. Låta ble raskt plukket opp av NRK-radio og tok det norske folket med storm. Sangteksten, som egentlig har et anti-dopingbudskap, skapte store debatter rundt sensur og NRK endte opp med å ta låta av lufta da populariteten var på topp. Det ble solgt hele 17 500 eksemplarer av originalutgivelsen og den lå hele 22 uker på VG-lista i 1981/82.

Spol noen år frem og den norske produsenten, DJ’en og artisten Todd Terje har i lang tid lett etter den sagnomsuste låta på en 12″ uten hell. For å få den perfekte klubblyden på låta kommer han på ideen om å reutgi den. Men istedenfor å bare «remastre» låta ville han prøve seg på en ordentlig remiks. Han kommer raskt i kontakt med Beranek og resultatet har blitt tre ulike versjoner av «Dra te hælvete».

I anledning 35-års jubileumet utgir derfor Todd Terje de nye versjonene av «Dra te Hælvete» på sin nye 12″-serie Dansbar via Olsen Records. Utgivelsesdato for Dansbar #1 er 6. mai, og samme dag feirer Beranek utgivelsen ved å spille plater ute (for første gang!) sammen med Todd Terje og Dølle Jølle på Torggata Bad.

Dansbar-serien har som mål å vise frem juveler fra den norske undergrunnsdiscoen, men man skal ikke se bort i fra at det også kan dukke opp noen utenlandske skjulte skatter.

Om sin nye Dansbar-serie sier Terje:

«Motivasjonen min er å prøve å sette litt fokus på norske låter fra sein 70-tall/tidlig 80-tall som har en funksjon på dansegulvet. Norge forbindes ikke akkurat med “disko” på samme måte som resten av Skandinavia, men det finnes absolutt en del perler og jeg vil prøve å reutgi disse med både høflige og uhøflige remikser. Prosessen føles litt som en arkeologisk utgravning og jeg har allerede funnet masse støvbelagt gull som bare trenger en bitteliten puss. Underveis har jeg kommet i kontakt med en haug med folk som kan mye mer om den norske undergrunnen enn meg, det er en veldig hyggelig bonus.»

 

Beranek

 

Beranek selv har dette å si om samarbeidet:

«Dra Te Hælvete var min debut som artist og har vært en viktig del av min karriere i 35 år nå. At en artist som Todd Terje nå tar tak i låta på ny synes jeg er utrolig stas og jeg gleder meg stort over resultatet.»

I tillegg til Todd Terje sine versjoner har Prins Thomas også laget en remix. På den digitale versjonen vil det også være en remix fra In Flagranti.

Om de ulike versjonen uttaler Terje:

« Den første miksen er relativt høflig, den andre er litt mer sånn jeg forestilte meg at en dub-miks hadde blitt lagd i 1981 (à la dub-miksene som The Clash gjorde (sjekk Radio Clash-12″)) og den siste acid-miksen bare ble til kjapt på slutten.”

 

 

BERANEK
DRA TE HÆLVETE
DANSBAR #1
A1 Dra te hælvete (Todd Terje edit)
A2 Dra te hælvete ( Todd Terje disco dub)
B1 Dra te hælvete (Prins Thomas remix)
B2 Dra te hælvete (Todd Terje acid remix)
Digital bonus track: “Dra te hælvete (In Flagranti remix)”

 

Sjekk også:

 

Todd Terje @ Øyafestivaeln 2014

Foto: Johannes Andersen. Øya 2014: Todd Terje – Hjemmeseier

.

 

_STS269_Digital

Plateanmeldelse: Prins Thomas  «Principe Del Norte»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter