Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anbefalinger 9. mai 2016

Se deg om i vrede – det er 40 år siden punken stakk hull på byllen

I år er det førti år siden den britiske punken snudde opp ned på alle konvensjoner, både musikalsk og estetisk. I den anledning har den eminente Tor Naper silt ut gull fra Deichmans samling og laget en en liten utstilling som hyller denne revitaliserende epoken. Når det er sagt, kunne vi saktens snart trenge noe lignende i disse servile kommerso-tider.

Her kan du plukke med deg litt av hvert. Filmer som The Clashs «Westway to the World», Ramones’ «End of the Century», Sex Pistols’ «The Great Rock’n’roll Swindle», eller Sid & Nancy-bøker (der en purung Courtney Love dukker opp!), som den klassiske «Lipstick Traces» av Greil Marcus, Trygve Mathiesens «Tre grep og sannheten: Norsk punk 1977 – 1980», den nye biografien om et av norsk punks viktigste band, Dumdum Boys, billedbøker som «Punk: The Illustrated History of a Music Revolution», John Savages glimrende «England’s Dreaming: Sex Pistols and Punk Rock» og CD’er som Ramones’ selvtitulerte nøkkelplate fra 1976, samt mye mer.

 

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter