Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anbefalinger 12. mai 2016

Da burde alt være Hunky Dory!

ken-scott-studio

Mange har David Bowies «Hunky Dory» som sin favorittplate. Engelske musikkblader som Mojo og Uncut har skrevet side opp og side ned om denne platen, Bowie og omstendighetene den ble spilt inn under. Men hva med å høre det fra «straight from the horses mouth» (som det heter på godt norsk)?
Classic Album Sundays, for anledningen nå på en torsdag, han nemlig klinket til og fått tak i den mildt sagt legendariske Ken Scott, som var produsent på denne platen. Han har også skrudd lyd på «The White album» av The Beatles, bare for å nevne det i forbifarten.

 

ken_scott_beatles

 

Jan Omdahl som skal intervjue Scott har selvsagt et godt forhold til kveldens plate, så vel som artisten ellers. Som han sier selv til oss:

– Bowie har alltid vært en av de største for meg, og «Hunky Dory» er viktig av flere grunner. Først og fremst er det en veldig bra plate med en masse sterke låter. Det er også en plate som på mange måter symboliserer overgangen fra 60-tallet til 70-tallet. Det er også plata der Bowie begynner å oppdage at han kan være flere ulike karakterer. Hørte den nok for alvor første gang litt lenger inn på 1970-tallet, men siden har den vært med meg.

– Og så er det en flott produksjon, noe jeg gleder meg til å snakke med Ken Scott om.

– Den sterke inspirasjonen man kan høre fra Bowies første New York-tur blir også et tema. Det er fascinerende å høres hans låter til/om Warhol, Velvet Underground og Bob Dylan. Man hører både den unge Bowies litt provinsielle beundring og det spirende geniets lyst til å erte sine inspirasjonkilder.

Jan Omdahl intervjuer Scott oppe i gul sone i andre etasje på Hovedfilialen til Deichman, før vi som vanlig lytter til platen på et lydanlegg satt opp med fynd og nøyaktighet av den audiofile gjengen fra Duet Audio og Midas Reference. Arrangementet er dessverre utsolgt, men fortvil ei! Vi har nemlig en løsning for dem som var litt trege på avtrekkeren iht. billetter. Samtidig som intervjuet foregår i gul sone, kan man nemlig sitte ned i bibliotekets foredragssalog lytte til en livestrømming av intervju, og så lytte på plata. Til denne strømmingen brukes det også fancy utstyr. High end høytalerne fra devialet phantom. Vel Møtt!

 

2016-05-12_CAS Oslo_David Bowie - Hunky Dory_poster

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1152598668083525/

Sjekk intervju og les mer om Classic Album Sundays i Dagsavisen

Én kommentar til “Da burde alt være Hunky Dory!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter