Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 14. mai 2016

Musikalske sidespor – uke 19/2016

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips, nesten helnorsk for anledningen. Et av ukas musikalske sidespor: Ole & Silje Huleboer viser at gamle metoder fortsatt fungerer bra.

Aiming for Enrike
Aktuell fordi: deres nye album «Segway Nation» kom nylig ut. To musikere har skapt tolv instrumentale låter. Dette er høyenergisk og særegen rock med kun trommer og gitar. Tidvis brutalt, men de har sine mykere øyeblikk også, der de kan risikere å sjarmere glade danseløver. Fellesnevneren for låtene er enkelt og greit: særdeles fengende.

 

Burrowing
Aktuell fordi: dette australsk-norske samarbeidet har nylig sluppet singelen «Will You Want Me». Adam Eaton er hovedmannen bak Burrowing. Låten kan best beskrives som en sommerglad pop-perle, med en tekst som står i delvis kontrast til det lyse lydbildet. Se opp for en EP, som skal dukke opp snart.

 

Monalia
Aktuell fordi: «Waited All Too Long» er en rykende, dagsfersk debut-EP. Singelen «My Little Lies» kom i fjor vår, og fikk både spilletid på radio og gode omtaler. Nå følges den opp med tre nye låter, der natur og lengsel er sentralt. Mørkt og harmonisk, inspirert av 60-tallets popmusikk og britisk undergrunnsrock fra 80- og 90-tallet. Psykedelisk og innadvendt, med stor variasjon i sjangermiksen.

 

Ole & Silje Huleboer
Aktuell fordi: albumet «Sounds Good!» er en uke gammelt. De to huleboerne (Ole Øvstedal og Silje Høgevold) har spilt inn albumet med analoge hjelpemidler. De ni første låtene er spilt inn på én kveld, med høy presisjon og streng disiplin. Noen ganger behøves ikke mer enn gitar og vokal for å skape stemningsfull musikk. Sett deg godt til rette og lukk øynene, dette er melodiøst og behagelig.

 

Tusen Takk
Aktuell fordi: slapp debut-EP’en «Lakrisbåter» torsdag, og feiret det med releasekonsert på Internasjonalen. Låtskriver og vokalist Unn Lange Buer serverer, sammen med bandets tre andre medlemmer, melankoli og dypt personlige tekster om alvorlige temaer, innenfor et hovedsakelig elektronisk indiepopunivers. Friskt, vårlig og detaljrikt.

Tusen Takk – Ingen Utenfor from Tusen Takk on Vimeo.

 

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter