Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 23. mai 2016

Norsk Tiger «Kjærlighetsarkitekter»

Norsk Tiger albumcover - Kjærlighetsarkitekter - design av Ingis

Artist: Norsk Tiger

Album: «Kjærlighetsarkitekter» (2016)

Plateselskap: Norsk Tiger Enterprises

4

 

Norsk Tiger byr på årets mest bergenske/eplekjekke platetittel: “Kjærlighetsarkitekter”. Idéen er vel at dette skal være en slags plate man skal høre på mens man er sammen med sin kjære (og gjør det vakreste to mennesker som samtykker og elsker hverandre kan gjøre)?

Deichmans musikkblogg anmeldte Norsk Tigers singel “Leke med meg”. En låt vi ikke likte av flere årsaker. Det handlet mest om at teksten er steinbanal, og at Hanne Kolstøs produksjon på akkurat den låten er ganske så datert. Det høres ut som chillwave fra 2011.

Men jeg er happy to report (som det heter) at platen låter mye bedre enn singelen. Spesielt låten “Fugler” går hjem hos undertegnede. Den har en smartness som er tiltalende og forfriskende og relativt sjelden i norsk pop. Denne smartnessen er for øvrig totalt fraværende på nevnte «Leke med meg».

Norsk Tiger er rause med bruken av deilige synthesizere på de luftige låtene sine
. Espen Vaular (bror til Lars, rapperen) står for vokalen. Han synger så mildt så mildt på de fleste låtene, og rapper rolig på et vers her og der på noen andre låter. Han er langt fra så breibent i stilen som Lars. Han fremstår mer som den litt mer blyge lillebroren. Vi er dog mildt sagt usikre på hvorvidt ytterligere et ledd av Vaular-familien kommer til å hanke inn en Spellemanspris for tekstforfatteregenskapene (det typiske nå hadde vært om det gikk troll i ord her, og undertegnede ble nevnt i en hatefull takketale). Tekstene er godt under pari, typ «kjøpe-vinger-for-pengene-og-fly-over-engene»-nivå, bare mindre minneverdige. På den annen side er jo dette typisk for poppen: hjerte/smerte-tekster. Det skal sies at det er herlig med norsk vokal oppå musikk med et friskt internasjonalt tilsnitt – flaue tekster til sides.

Med mindre det kommer noe voldsomt overraskende ut av det blå nå, så ligger «Kjærlighetsarkitekter» faktisk an til å bli årets sommerplate. Platen har noe sommer-esk ved seg; park, pledd, pils og pølser.

NB! Albumet er sluppet på strømmetjenester for en dryg måned siden, så det er bare å sjekke dem ut!

Lars Junge

DCIM106GOPRO

DCIM106GOPRO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter