Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 25. mai 2016

Singelanmeldelse: Glattmann feat. Onge $ushimane – En stjerne skal bli født

Artist: Glattmann & Onge $ushimane

Låt: «En stjerne skal bli født» (2016)

Plateselskap: Eget Selskap/EDDA Music

5

 

en_stjerne_skal_bli_født_cover_art

«En stjerne skal bli født» er en låt fra det bergenske bandet Gjennomslags klassiske album «Klare linjer» fra 1981. Nyveivlåten har fått en ny drakt, badet i et elektronisk lydbilde og drapert i dyp og deilig dub.

Overraskende nok er Glattmann & Onge $ushimane artistnavn. Even Kjelby fra Great News (som vi hadde en ambisjon om å se under By:Larm, men som en muskuløs nepe av en dørvakt satte en effektiv stopper for det med en brysk håndbevegelse. «Pressepass? Aldri hørt om!». For så vidt en demokratisk løsning, men slik gikk det altså til at Great News fremdeles er et relativt ubeskrevet blad i musikkpressen) – og Onge $ushimane – Emir Hindic fra $ushi X Kobe (som vi aldri har hørt om siden vi ikke har satt fot i Bergen på hundre år).

Uansett, «En stjerne skal bli født» har noe utrolig tiltalende og friskt ved seg. Det er noe med den oppriktige bergensdialekten og all klangen på vokalen. Teksten har noe melankolsk kvalitet, og i kombinasjon med dubrytmene blir det bare sjokkerende fett.

Det er noe uforklarlig som skjer her, jeg tror det er magi, eller popmagi. Normalt sett har jeg lite til overs for dub, men her er det ett eller annet som funker – som en kule! Det går rett hjem, eller «hem» som det heter i Bergen. I mitt hode har dette sykt hitpotensial. Deiligste låten på lenge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.