Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 26. mai 2016

View from nowhere skal spille på Hovedbiblioteket 30. mai

View from nowhere, som ble til våren 2014, og hadde sin første konsert på Kunstnernes hus i mars 2015, skal spille på Hovedbiblioteket 30. mai.
Av: Victor Josefsen / Foto: Øyvind Aukrust/Anita Lande

View from nowhere er Fredrik Rasten og Rudolf Terland Bjørnerem. Gruppa jobber med improvisasjon innenfor gitarduoformatet. Her skaper de både et samlet uttrykk, hvor de to gitarene nærmest smelter sammen til et instrument, og et utvidet lydlandskap hvor forskjellige prepareringer, teknikker og gitarens klangvariasjoner kan skape illusjonen av et mellomstort ensemble. Musikken streber mot å ha noe umiddelbart og vakkert ved seg, og selv om uttrykket ofte er rendyrket, bevarer den en spontanitet. Duoen jobber også med notert musikk, og da særlig komposisjoner som åpner for improvisasjon.

Rudolf Terland Bjørnerem (f. 1989) har masterutdannelse fra Norges Musikkhøgskole (NMH) og Universität der Künste Berlin. Han har samarbeidet med komponister som William Engelen og Danielle Dahl og er blant annet blitt engasjert av festivaler som Ultimafestivalen (Oslo), Musikprotokoll (Graz), ICAS (Dresden) og Insomniafestivalen (Tromsø). Han har turneert i store deler av Europa, gitt ut plate og laget musikk til filmen «17 toner hvitt» av Trond Ansten med bandet As deafness increases.

Fredrik Rasten (f. 1988) har fullført toårig jazzlinje fra Sund FHS, samt utøvende emner fra musikkvitenskap på NTNU. Han har vært aktiv på scenen for improvisert musikk i Norge siden 2009 og turnert i blant annet England, Romania og Ungarn med bandene Pip og Oker. Han har også vært musiker og medkunstner innen samtidsdansfeltet, blant annet i forestillingen «Lyden av besluttsomhet, jeg tåler den ikke» av Marie Bergby Handeland, som ble vist i Den Norske Opera & Ballett under CODA-festivalen 2013.

 

 

 

 

 

View from nowhere på Hovedbiblioteket

 

Sjekk også:

Seshen/Hans/Fredrik + Christian Wallumrød på Deichmanske

Hvordan var det å improvisere sammen med en storhet som Christian Wallumrød?

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans talog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 44 andre abonnenter