Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 28. mai 2016

Musikalske sidespor – uke 21/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Tromsø-baserte The Late Great med fengende folk og fengende rock. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein / Foto: Terje Arntsen

Marissa Nadler
Aktuell fordi: hun har sluppet et nytt album, «Strangers», der hun har lagt bort den akustiske gitaren og omgir seg med fyldigere arrangerte låter enn tidligere. Dette albumet kan oppsummeres med to ord: mørk poesi. Gotiske elementer legger seg rundt den hypnotiske vokalen. Chelsea Wolfe, Mazzy Star og Beach House lurer i bakgrunnen. Tempoet er gjennomgående rolig, atmosfæren er drømmende og fremkaller tidvis en grøssende god følelse. Nadler skaper et fargerikt og eventyraktig musikalsk univers det er lett å bli dratt inn i.

 

Car Seat Headrest
Aktuell fordi: det nye albumet «Teens of Denial» er et oppkomme av overraskende melodiøse vendinger, og tekster om hvor kjipt det kan være å, ja, ha det kjipt. Likte du Pavement før det ble hipt å mislike Pavement? Da kan du få mye glede av prosjektet til Will Toledo (etternavnet er visstnok et pseudonym). Jeg kunne også beskrevet ham som en like skeiv, men mer rocka fetter av Eels. Albumet er foreløpig kun tilgjengelig digitalt, fordi mange esker med fysisk materiale måtte destrueres grunnet en disputt med Ric Ocasek. Kortversjonen: låten «Just What I Needed/Not What I Needed» hadde elementer fra The Cars’ «Just What I Needed», men rettighetene var forhandlet frem av en person uten autorisasjon. Nytt låtnavn: «Not What I Needed»

 

The Late Great
Aktuell fordi: debutalbumet «Songs from the 21st Century» fenger. Det er ikke til å komme bort fra at det hviler et Madrugada’esk skjær over noen av låtene, og en blanding av Dylan og Springsteen på andre. Heldigvis trenger ikke alle band å finne opp kruttet på nytt for å skape god stemning. Vokalist Tor Thomassen er en erfaren musiker (tidligere i Vishnu) som vet hvilke strenger som skal strykes med hårene.

 

Feist
Aktuell fordi: Feist har laget en cover av låten «Flamenco», opprinnelig spilt inn av The Tragically Hip i 1996. Anledningen er at frontfiguren i bandet og en god venn av henne, Gord Downie, har blitt diagnostisert med uhelbredelig kreft. Bandet planlegger en siste turné i løpet av sommeren. En vakker hyllest fra Feist.

 

Joe Driscoll og Sekou Kouyate
Aktuell fordi: duoen har gitt ut albumet «Monistic Theory». Her får du rap og reggae om hverandre, i en miks med tradisjonelle toner fra Guinea. Men fremfor alt er dette albumet en rekke låter med behagelig og lys koraklang. Kora er et strengeinstrument med 21 strenger, som Kouytae spiller i elektrisk utgave. Albumet avsluttes med en fin livecover av Stevie Wonders «Master Blaster».

 

 

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Okkultokrati med ufo-rock

Øya 2013: Beach House – Stemningsfull drømmepop

Beach House med ny låt / I november spiller de på Sentrum Scene

Mazzy Star på Øya: elendig lyd spolerte konserten

Chelsea Wolfe – Abyss

Feist på Øya: kraftfull og leken opptreden

Paradokset Motown

.

Love and theft for 75 years – (a cut-up poem)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter